Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Citerások találkoztak Adorjánon

2018-10-28
11:00
2018-10-28
17:23
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 120 vendég érkezett a nemzetközi citeratalálkozóra az adorjáni kultúrotthonba. A Szól a citera elnevezésű rendezvényen a visszajáró vendégnek számító Balotaszállási Citerazenekar is fellépett.

Az esemény célja a népi hangszer népszerűsítése, valamint a barátkozás és a nemzetközi kapcsolatok erősítése. A rendezvényt a helyi közösség, Magyarkanizsa önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta. A helyiek mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek a találkozón. A Szőke Tisza Művelődési Egyesületnek a népzenei találkozó után ez a második legnépesebb rendezvénye a faluban.

Baráth Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület: „Négy évvel ezelőtt indult a Szól a citera elnevezésű rendezvényünk, mert akkor alakult meg a Tisza-menti Zengő Citera Együttes, amelynek a mi zenészeink is tagjai, és jött az ötlet, hogy kellene csinálni egy találkozót. Vannak magyarországi barátaink, akik szintén citeráznak, és két csoporttal jöttek, emellett a Zengő Citera, a mieink lépnek fel, és még énekesek, mert nincs sok citerás a környékünkön, annyi csoport nem jött el, de így lesznek fellépők, akik énekelnek.”

Adorján
nemzetközi citeratalálkozó
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás
Sutus Áron

Most

20:39, Frissítve: 20:46

Szijjártó Péter: Megvédjük határainkat!

Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait - jelentette ki Szijjártó Péter.
18:52, Frissítve: 19:00

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban

Újabb erdőtüzek keletkeztek Görögországban, a legjelentősebb a főváros közelében. Pénteken szerte az országból érkeztek hírek a felcsapó lángokról, az utóbbi 24 órában pedig 80 esetet jelentettek.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.