Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Citerások találkoztak Adorjánon

2018-10-28
11:00
2018-10-28
17:23
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 120 vendég érkezett a nemzetközi citeratalálkozóra az adorjáni kultúrotthonba. A Szól a citera elnevezésű rendezvényen a visszajáró vendégnek számító Balotaszállási Citerazenekar is fellépett.

Az esemény célja a népi hangszer népszerűsítése, valamint a barátkozás és a nemzetközi kapcsolatok erősítése. A rendezvényt a helyi közösség, Magyarkanizsa önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta. A helyiek mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek a találkozón. A Szőke Tisza Művelődési Egyesületnek a népzenei találkozó után ez a második legnépesebb rendezvénye a faluban.

Baráth Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület: „Négy évvel ezelőtt indult a Szól a citera elnevezésű rendezvényünk, mert akkor alakult meg a Tisza-menti Zengő Citera Együttes, amelynek a mi zenészeink is tagjai, és jött az ötlet, hogy kellene csinálni egy találkozót. Vannak magyarországi barátaink, akik szintén citeráznak, és két csoporttal jöttek, emellett a Zengő Citera, a mieink lépnek fel, és még énekesek, mert nincs sok citerás a környékünkön, annyi csoport nem jött el, de így lesznek fellépők, akik énekelnek.”

Adorján
nemzetközi citeratalálkozó
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás
Sutus Áron

Most

10:33, Frissítve: 10:42

Helyi termékek vására Palicson

Kézműves szörpök, lekvárok, hidegen sajtolt olajok, levendula, sőt nemezből készült divatárú is. Pannon Bazaar néven kirakodóvásár nyílt tegnap a Vigadó nagy teraszán, Palicson.
06:39, Frissítve: 07:20

A nándorfehérvári diadalra emlékezünk

A magyar seregek 1456.július 22-én mértek megsemmisítő vereséget II. Mehmed hadaira Nándorfehérváron. A napot a magyar Országgyűlés 2011-ben a nándorfehérvári diadal emléknapjává nyilvánította.

Népszerű