Ugrás a tartalomra

Citerások találkoztak Adorjánon

2018.10.28
11:00
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 120 vendég érkezett a nemzetközi citeratalálkozóra az adorjáni kultúrotthonba. A Szól a citera elnevezésű rendezvényen a visszajáró vendégnek számító Balotaszállási Citerazenekar is fellépett.

Az esemény célja a népi hangszer népszerűsítése, valamint a barátkozás és a nemzetközi kapcsolatok erősítése. A rendezvényt a helyi közösség, Magyarkanizsa önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács támogatta. A helyiek mellett a Magyar Összefogás jelöltjei is részt vettek a találkozón. A Szőke Tisza Művelődési Egyesületnek a népzenei találkozó után ez a második legnépesebb rendezvénye a faluban.

Baráth Katalin, elnök, Szőke Tisza Művelődési Egyesület: „Négy évvel ezelőtt indult a Szól a citera elnevezésű rendezvényünk, mert akkor alakult meg a Tisza-menti Zengő Citera Együttes, amelynek a mi zenészeink is tagjai, és jött az ötlet, hogy kellene csinálni egy találkozót. Vannak magyarországi barátaink, akik szintén citeráznak, és két csoporttal jöttek, emellett a Zengő Citera, a mieink lépnek fel, és még énekesek, mert nincs sok citerás a környékünkön, annyi csoport nem jött el, de így lesznek fellépők, akik énekelnek.”

Adorján
nemzetközi citeratalálkozó
Magyar Összefogás
Sutus Áron

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.