Ugrás a tartalomra

Csaknem 80 előadó és szerző az idei KMV-n (videó)

2016.04.24
14:50
2017.10.13
12:58
49. tavaszi felszabadulásként jellemezte saját magát a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az idén
49. tavaszi felszabadulásként jellemezte saját magát a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az idén. A rendezvényen pénteken és szombaton csaknem 80 előadó és szerző állt az óbecsei Városi Színház színpadára. Közülük a legjobbak ma a gálaműsoron is bemutatták tehetségüket. A Temerinben megtartott népművészeti vetélkedő legjobbjai is felléptek a gálaműsoron, mellettük a beszédművészeti és irodalmi vetélkedő, valamint a megzenésített versek kategóriagyőztesei is bemutatkoztak a közönségnek. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Egy ilyen rendezvénynek a fölkarolása igazán nemcsak stratégiai kérdés, és kiemelt jelentőségű programként kezelendő, hanem egy pályaválasztási lehetőség adása is annak, hogy egy olyan értelmiségi réteg kerüljön ki, amelynek a legfontosabb, a leglényegesebb a művészet, a vajdasági művészet is egyebek között.” A KMV ideje alatt tárlat mutatta be a legjobb képzőművészeti alkotásokat. Oláh Dóri nemrégiben még maga is versenyző volt, most viszont zsűritagként értékelte a beérkezett alkotásokat. Oláh Dóri, tervezőgrafikus, zsűritag: „Az egyéb kategóriában, az egyéb kifejezési formák terén érkezett be több érdekes munka, ez annyira nem is működött, nem volt annyira felkapott kategória az én időmben, most például nagyon színvonalas alkotások érkeztek, portrék különböző technikákkal megoldva, egészen elrugaszkodva a tradicionális technikáktól.”



A szombat esti kerekasztal-beszélgetésen ezúttal is fontos kérdések kerültek napirendre. Szilágyi Miklós, elnök, KMV, szervezőbizottság: „Átvitattuk a szabályzat azon részét, hogy csak a KMV-re megtanult alkotással jöhet diák, ez az irodalmi és a beszédművészeti vetélkedőre vonatkozik. Az irodalmi zsűrivel is átbeszélve ezt a témát, arra a következtetésre jutottunk, hogy továbbra is benne marad ez a szabály a KMV versenyszabályzatában.” A gálaműsoron Elor Emina újvidéki színművész és csongrádi vendégdiákok is felléptek.

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.