Ugrás a tartalomra

Csernik Attila kiállítása Topolyán

2022.09.16
10:12
2022.09.16
17:20
Forrás
Pannon RTV
Megnyílt Csernik Attila Pro Urbe-díjas képzőművész retrospektív kiállítása Topolya Község Múzeumában.

A topolyai alkotó munkásságát bemutató AGART címet viselő kiállításon Fenyvesi Ottó költő és Ninkov Kovacsev Olga művészettörténész köszöntötték Csernik Attilát, aki egészségügyi okok miatt nem tudott jelen lenni. A múzeum emeleti termeiben helyt kapó tárlaton képek, illusztrációk, installációk mentén nyerhet betekintést a néző Csernik Attila képzőművész, vizuális költő, grafikus, szerkesztő, illusztrátor, pedagógus munkásságába. A kiállítás február 8-ig tekinthető meg, számos kísérőprogramot szerveznek hozzá. Csernik Attila több, mint fél évszázados munkásságának állandó elemei a mára védjegyévé vált betűk, melyek mentén, a kiállítás kurátorai, Vastag Gazsó Hargita, Klájó Adrián és Árva Judit összeállították a tárlatot.

Árva Judit, művészettörténész, kritikus: „Amiben mi gondolkodtunk ugye, az maga a betű, mint jel, úgyhogy ez az ami alapján a kiállítás felépül, kicsit lexikonszerű falszövegekben különböző fogalmak mentén vizsgáltuk és mutatjuk be Csernik Attila életművét, abból egy nagyon kis szeletet, hiszen egy óriási életműről van szó, ami szerencsére nem lezárt és ebből próbáltunk egy olyan válogatást adni a kiállításban, ami reményeink szerint elősegíti, hogy jobban megismerjék az ő munkásságát.”

Csernik Attila
Topolya

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.