Ugrás a tartalomra

Diákszínjátszó Fesztivál Magyarkanizsán (videó)

2016.12.15
15:51
Diákszínjátszó Fesztivált tartottak Magyarkanizsán
Diákszínjátszó Fesztivált tartottak Magyarkanizsán. A horgosi Kárász Karolina Általános Iskola hagyományos rendezvényére 12. alkalommal került sor. A Művészetek Házában 12 előadást vittek színre a község általános iskoláinak színjátszói és a bácskossuthfalvi iskola diákjai. A horgosi Pöttöm színpad egy szomorú, A kút titka című mesével készült. Kovács Gyulai Emma, Pöttöm színpad, Horgos: „Rengeteget próbáltunk az iskolában, az órák után, jól éreztük magunkat mindig.” Fujkin Zsófia: „Végig jól szórakoztunk, mi is bele tudtunk szólni, mi állítottuk össze a darabot, és mindenkinek tetszik szerintem.” A fesztivált a szervező horgosi Kárász Karolina Általános Iskola két, versenyen kívül indult színdarabja nyitotta meg, majd Szekeres Valentin, az iskola megbízott igazgatója szólt a megjelentekhez. Szekeres Valentin, mb. igazgató, Kárász Karolina Á.I., Horgos: „Halhatatlanságát mi sem bizonyítja jobban ennek a találkozónak, mint az, hogy pedagógusaink és diákjaink fáradhatatlanul készülnek, és folyamatosan részt vesznek, folyamatos a jelentkező minden évben erre a gyermekfesztiválra.”



A darabokat maguk a diákok választották, bármi számításba jöhetett a klasszikus meséktől a modern szövegekig – mondta a főszervező Horvát Hilda tanárnő. „A gyerekeknek nagyon jót tesz mindenképpen a színpadi szereplés, a kifejezőkészséget, a mozgást, színpadi szereplést, megjelenést, kiállást fejleszti a gyerekeknél.” A fesztiválon a kispiaci, horgosi, magyarkanizsai, oromhegyesi és bácskossuthfalvi iskolák színjátszó csoportjai léptek fel. A legjobbak könyvekből, füzetekből, írószerekből és édességekből álló csomagokat kaptak.
Magyarkanizsa
Diákszínjátszó Fesztivál
Szekeres Valentin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.