Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/screenshot

Diana gyerekei kiállítás Belgrádban

2018-05-16
15:33
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban a Hadseregotthonban Diana gyerekei néven látható kiállítás, amely Dijana Budisavljević Obekserről és az ő tevékenységéről szól.

Az osztrák származású nő egy szerb férfihez ment hozzá és a második világháború ideje alatt megszervezte a legnagyobb gyerekeket mentő akciót. Csaknem 7500 gyereket mentett ki a jasenovaci koncentrációs táborból. A háború során mintegy 20 ezer szerb, zsidó és roma gyermeket öltek meg a Jasenovac táborrendszerben. A kiállítás június 14-ig tekinthető meg a szerb fővárosban.

Dijana Budisavljević Obekser
Belgrád
kiállítás
jasenovac

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.