Ugrás a tartalomra

A dió másik „félhaja”

2022.05.28
12:10
2022.05.28
16:33
Forrás
Pannon RTV
A Móra család több mint 100 évének térségbeli munkásságára való megemlékezés jegyében tartottak kiállítást Keviben a Dió másik „félhaja” címmel.

A Magyar Nemzeti Tanács és Zenta önkormányzata által támogatott eseményen tiszteletüket tették és megkoszorúzták Móra István emléktábláját a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai, akik mindemellett ünnepi műsort is megtekinthettek a helyi Móra István Művelődési Egyesület szervezésében.

Perpauer Attila, a kevi Móra István Művelődési Egyesület elnöke: „Az elmúlt évtizedben a Móra István Művelődési Egyesület igyekezett ápolni Mórának az emlékét, és nem csak Móra István emlékét – habár azt hangsúlyosan –, de a Móra család életét is, hiszen a magyar kultúrában, a magyar irodalomban, a magyar közművelődésben a Mórák fontos szerepet játszottak az elmúlt 100 évben.”

Kevi
Perpauer Attila

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.