Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dokumentumfilm Bogdán József papköltőről

2017.09.18
19:24
2017.10.04
12:39
Forrás
Pannon RTV
Az Ars Sacra Fesztivál keretében vasárnap Kelebián a Közösségi Házban bemutatták a Bogdán József papköltőről szóló portréfilmet. A Fohász a déli végeken című dokumentumfilmet Fejős Csilla rendezte.

Az idén Kelebián első alkalommal megrendezett Ars Sacra fesztivál a szeretet kultúrájának terjedését segíti a művészet számos műfaját felvonultató, ingyenesen látogatható programjaival. A rendezvénysorozat keretében mutatták be a jelenleg Fehértemplomon élő papköltőről szóló filmet. Bogdán József őszintén beszél nehéz gyermekkoráról, magyarságáról, költészetről, múltról és jelenről: „Örökre megmaradt bennem, hogy világgá kell menni, vagy valami képen magasra szárnyalni, hogy az ember fölülmúlja a mindennapi gondokat, bajokat, sokszor a szürkeséget is, amit átél.”

Pannon RTV

Fejős Csilla izgalmasnak tartotta Bogdán József portréját, hiszen papköltő nem mindennap születik vidékünkön, Fehértemplom pedig hatalmas kihívás egy papnak. Fejős Csilla, rendező: „Itt egyetlenegy magyar szót sem hall, magyar újságot sem olvas, egy olyan üres templomban tartja a miséit, ahol esetleg egy-két nénike jelenik meg, és úgy ülnek a padok között, mint a ködgomolyagok.”

A filmet a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválján több városban is levetítik majd.

dokumentumfilm
Kelbia
Ars Sacra
Bogdán József
papköltő
Fejős Csilla

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.