Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dokumentumfilm Bogdán József papköltőről

2017.09.18
19:24
2017.10.04
12:39
Forrás
Pannon RTV
Az Ars Sacra Fesztivál keretében vasárnap Kelebián a Közösségi Házban bemutatták a Bogdán József papköltőről szóló portréfilmet. A Fohász a déli végeken című dokumentumfilmet Fejős Csilla rendezte.

Az idén Kelebián első alkalommal megrendezett Ars Sacra fesztivál a szeretet kultúrájának terjedését segíti a művészet számos műfaját felvonultató, ingyenesen látogatható programjaival. A rendezvénysorozat keretében mutatták be a jelenleg Fehértemplomon élő papköltőről szóló filmet. Bogdán József őszintén beszél nehéz gyermekkoráról, magyarságáról, költészetről, múltról és jelenről: „Örökre megmaradt bennem, hogy világgá kell menni, vagy valami képen magasra szárnyalni, hogy az ember fölülmúlja a mindennapi gondokat, bajokat, sokszor a szürkeséget is, amit átél.”

Pannon RTV

Fejős Csilla izgalmasnak tartotta Bogdán József portréját, hiszen papköltő nem mindennap születik vidékünkön, Fehértemplom pedig hatalmas kihívás egy papnak. Fejős Csilla, rendező: „Itt egyetlenegy magyar szót sem hall, magyar újságot sem olvas, egy olyan üres templomban tartja a miséit, ahol esetleg egy-két nénike jelenik meg, és úgy ülnek a padok között, mint a ködgomolyagok.”

A filmet a Vajdasági Magyar Filmek Fesztiválján több városban is levetítik majd.

dokumentumfilm
Kelbia
Ars Sacra
Bogdán József
papköltő
Fejős Csilla

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű