Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Dömötör Mihály kiállítása Zentán - fotók angyalokról

2022.08.04
19:21
2022.08.04
20:26
Forrás
Pannon RTV
A hódmezővásárhelyi fotóművész több mint két évig kutatta és egyben fotografálta a különböző angyalokat ábrázoló alkotásokat.

Dömötör Mihály azért választotta ezt a témát, mert többnyire minden ember számára az angyalok a lelkükben kószáló lények, akik bár léteznek, nem fényképezhetők, de az emberi alkotó tevékenység által tárgyiasulnak és mivel ezáltal már térben vannak, megjeleníthetőek. Az ez idő alatt fotografált ötven darab kép, kiállítás keretében augusztus 31-ig tekinthető meg a Zentai Városi Múzeum Képtárában.

Pannon RTV

Dömötör Mihály, fotóművész: „Ezek az angyalok mondjuk, Prágától kezdve Kiszomborig több helyen előfordultak. Eleinte nem kerestem őket, hanem volt egy olyan kiállításom a XII. Stáció Keresztparafrázisok, ahol ezeket fényképeztem és akkor a kereszteknek a tövében, aljában azért megjelentek angyalok is. Innen jött részben képileg az ötlet, hogy az angyalokat kellene fényképezni, és több helyen előfordulnak, leginkább temetőkben, meg templomokban találkozunk az angyalokkal, de elszórt helyeken. A fotográfiában, azaz érdekes, hogy megörökítettem ezeket az angyalokat, és itt a Zentai Városi Múzeum földszinti kiállítóterében egy helyen látható.”

Dömötör Mihály
angyalok
fotóművész

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.