Ugrás a tartalomra

Dömötör Mihály kiállítása Zentán - fotók angyalokról

2022.08.04
19:21
2022.08.04
20:26
Forrás
Pannon RTV
A hódmezővásárhelyi fotóművész több mint két évig kutatta és egyben fotografálta a különböző angyalokat ábrázoló alkotásokat.

Dömötör Mihály azért választotta ezt a témát, mert többnyire minden ember számára az angyalok a lelkükben kószáló lények, akik bár léteznek, nem fényképezhetők, de az emberi alkotó tevékenység által tárgyiasulnak és mivel ezáltal már térben vannak, megjeleníthetőek. Az ez idő alatt fotografált ötven darab kép, kiállítás keretében augusztus 31-ig tekinthető meg a Zentai Városi Múzeum Képtárában.

Dömötör Mihály, fotóművész: „Ezek az angyalok mondjuk, Prágától kezdve Kiszomborig több helyen előfordultak. Eleinte nem kerestem őket, hanem volt egy olyan kiállításom a XII. Stáció Keresztparafrázisok, ahol ezeket fényképeztem és akkor a kereszteknek a tövében, aljában azért megjelentek angyalok is. Innen jött részben képileg az ötlet, hogy az angyalokat kellene fényképezni, és több helyen előfordulnak, leginkább temetőkben, meg templomokban találkozunk az angyalokkal, de elszórt helyeken. A fotográfiában, azaz érdekes, hogy megörökítettem ezeket az angyalokat, és itt a Zentai Városi Múzeum földszinti kiállítóterében egy helyen látható.”

Dömötör Mihály
angyalok
fotóművész

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.