Ugrás a tartalomra

Drámatábor az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben

2020.08.20
12:14
2020.08.20
16:50
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szerveztek drámatábort a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A kicsik mesejátékát és az idősebb résztvevők darabját gálaműsor helyett felvételről tekinthetik meg az érdeklődők.

A cseresznyevirág meséjét gyakorolják a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör drámatáborának legfiatalabb résztvevői. Nagy részük már tavaly is részt vett a táborban. A tízéves óbecsei Bozsik Rebeka is: „Nagyon jól éreztem tavaly is magam, sokat játszottunk, sok barátot szereztem, a színdarabot is sokat gyakoroljuk. Nagyon élvezetes, hogy így megcsináljuk az egészet.”

Az alsós gyerekekkel az idén is Magyar Zsófia színinövendék, az újvidéki Művészeti Akadémia negyedéves hallgatója foglalkozik: „Őket folyamatosan le kell kötni játékokkal, elsősorban a hét első felében, olyan játékokkal, amelyek felkeltik az érdeklődésüket, ami felszabadító számukra, hogy megismerjék egymást, hogy aztán merjenek egymás előtt is szerepelni.”

Az apróságoknak a szereplés még felszabadult játék, de a nagyobbak tudatosan készülnek a produkcióra. Vadnai Erika végzős gimnazista már szerzett színpadi tapasztalatot a Rókus Zoltán vezette Óbecsei Színjátszó Odúban is, most az ő szövegét viszik színre. Vadnai Erika elmondta: „Első látásra az ember kis nyári kalandot fog föl az egészből, de ha jobban belegondolunk, akkor komolyabb mondanivalója is van, mivel a diákok életéről szól, és hogy nekünk milyen problémáink vannak.”

Az idősebb diákokkal a táborban is Rókus Zoltán, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja foglalkozik, aki erre az alkalomra Partvezér címmel írt ifjúsági darabot.

Rókus Zoltán, színész, Óbecse: „Nagyon sok történet, szösszenet van benne, amit ők hoznak a külső világból, a saját élettapasztalatukból. Olyasmiket szoktunk feldolgozni, ami róluk szól, ami őket mutatja meg valamilyen szinten, de társadalombírálat is részben, részben benne vagyok egy kicsit én is.”

A gálaműsor ugyan az idén elmarad, de a kész produkciókat felvételről megtekinthetik majd az érdeklődők. A tábor megvalósítását az anyaországi Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
Óbecse
drámatábor
gálaműsor
felvétel
darab
mesejáték
cseresznyevirág
Művészeti Akadémia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.