Ugrás a tartalomra

Elhunyt Lorán Lenke színésznő

2017.08.27
15:04
2024.03.19
08:32
Életének 91. évében vasárnap elhunyt Lorán Lenke színésznő. A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész május 1-jén töltötte be 90. életévét.

Lorán Lenke Makay Margit stúdiójában tanulta a szakmát, majd 1943 és 1945 között a Fővárosi Operettszínház tagja volt. Dolgozott a Művész Színházban, a Vidám Színpadon, a Magyar Néphadsereg Színházában és a Petőfi Színházban is. 1966-tól 1998-ig a Vidám Színpadon játszott. A Mikroszkóp Színpad tagja is volt. Kirobbanó életkedvű, jó humorú komika, eszköztárában az erőteljesebb színészi eszközök is megtalálhatók voltak. Elsősorban vígjátékokban játszott, de komolyabb karakterszerepekben is emlékezetes alakításai voltak. Rossz egészségi állapota miatt 2017 augusztusában bejelentette visszavonulását a színpadtól. (MTI, Wikipédia)

Lorán Lenke
színésznő
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.