Ugrás a tartalomra

Elismert adai művész munkáiból nyílt kiállítás Zentán

2024.03.01
07:17
2024.03.01
17:06
Forrás
Pannon RTV
Csütörtök este megnyílt Dragin Nikola szobrász önálló képzőművészeti kiállítása Zentán, a kis zsinagógában.

Az adai művész az újvidéki Művészeti Akadémia szobrászat szakán végzett Borislava Nedeljković Prodanović osztályában.

Műveit kiállították már az Újvidéki Szépművészeti Múzeumban és a Rajko Mamužić Képzőművészeti Galériában is. Az egyik 2019-ben átadott szobra pedig az adai I. Helyi Közösségben található.

Rajzaival igyekszik vizuálisan a tér mélységét tükrözni, és ezáltal három dimenziós hatást kelteni. A legnagyobb inspirációt a saját élettapasztalata nyújtja, vallja Dragin Nikola.

A zentai tárlat március 14-ig tekinthető meg keddtől péntekig 10 és 18 óra között, valamint hétvégén 10-től 14 óráig.

„Ha jól emlékszem, akkor itt most 2022-ből és 2023-ból vannak műveim. Alkotás közben volt egy nagyobb szünet az elkészülésig, az elkészítési mód miatt, mert azon gondolkodtam, és kellett egy kis idő, mire eldöntöttem, hogyan fogom csinálni, de elmondható, hogy nagyjából 2-3 aktív hónapom volt.”

Dragin Nikola
kis zsinagóga
kiállítás

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.