Ugrás a tartalomra

Elkezdődött az Interetno

2021.08.22
20:35
2021.08.23
17:15
Forrás
Pannon RTV
Este ünnepélyesen felvonultak a fesztivál fellépői.

Elkezdődött a 20. Interetno fesztivál Szabadkán. A fellépő tánccsoportok és együttesek mellett könyvbemutatóval és kiállításmegnyitóval is készülnek a szervezők. A fesztivál híres a kísérőrendezvényeiről is, mint amilyen a kirakodóvásár, a gasztro-tér és a bor utca, valamint az Aranykapu játszóház.

Csütörtökig minden nap délután négytől várják a kicsiket a központban felállított Aranykapu játszóházban. A Guliba társulat, a fesztivál első napján, egy zenés, mesés foglalkozást tartott a legkisebbeknek.

Gyémánt Ádám, néptáncpedagógus: "Az fontos, hogy a gyerekek alapból egy gyerekjátszóba vannak, akkor nem is kell odahívni őket, hanem már itt vannak. Hallgatván a műsort akkor már a többi gyerek is idegyűlik."


Torjai Zita Katalin egy Interetnot sem hagyott ki, minden évben hozta a gyöngyeit. A saját készítésű ékszereknek nagy keletje van.

"Itt van kereslet, mert ide olyan emberek jönnek akik a népi kézműves munkák iránt érdeklődnek. Évről - évre készülünk, újakkal, ez divat-függő, szín-függő, mindig alkalmazkodni kell az aktuális kívánalmakhoz, szerintem sikerül."

A művészeket és a közönséget Stevan Bakić polgármester köszöntötte, a nyitóceremónia pedig a táncosok felvonulásával kezdődött. A táncos bemutatkozás után az Ötödik évszak koncertezett.

A 20. Interetno fesztivál teljes programja megtekinthető a fesztivál honlapján, és a rendezvény Facebook-oldalán is. Az összművészeti vásárba már déltől jöttek a látogatók.

interetno
fesztivál

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.