Ugrás a tartalomra

Élőhomok - képek Tolnai Ottó és Petrik Pál motívumai alapján

2021.12.17
14:27
2021.12.17
20:12
Forrás
Pannon RTV
Élőhomok címmel készül ebben az évadban második bemutatójára a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata.

Az előadás jeleneteit Tolnai Ottó és Petrik Pál motívumai alapján vitték színpadra. A darabot Petrik Pál halálának 25. évfordulója és a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napja alkalmából viszik színre.

Mezei Kinga, rendező: „Ez a mostani vállalkozás olyan kutatásnak az eredménye, ahol a költészet, a képzőművészet és a színház viszonyát kutattuk.”

Tolnai Ottó magyarkanizsai származású művész az irodalom már számos ágában alkotott, Petrik Pál szabadkai születésű festő pedig 1978-ig dolgozott díszlettervezőként a Népszínházban - emelte ki Körmöci Petronella a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vezetője: „Ez koprodukció. Petrik Pál ebben a színházban több évtizeden át alkotott és most van halálának 25 évfordulója.”

Az előadás nonverbális eszközök segítségével színpadra állított cselekményközpontú darab. Ugyanis a színészek metaforák, motívumok és színpadi képek által teremtenek meg egy sajátos világot.

Igor Lerić, igazgatóhelyettes, Szabadkai Népszínház:A darab a Novem Színházi Szervezet, a Szabadkai Népszínház és a magyarkanizsai Regionális Kreatív műhely kooprodukciójában készült Petrik Pál halálának 25. évfordulója és a Vajdasági Magyar Képzőművészet Napja alkalmából.”

Az előadást Hajdú Tamás, Pálfi Ervin, Mezei Kinga és Szilágyi Nándor tolmácsolásában tekintheti majd meg a közönség.

Tolnai Ottó
Tolnai Ottó
Petrik Pál
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Körmöci Petronella
Körmöci Petronella

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.