Ugrás a tartalomra

Elrajtolt a Palicsi Magyar Sokadalom

2023.06.09
22:40
2023.06.10
17:26
Forrás
Pannon RTV
Gyerekzsivajtól és népzenétől volt hangos péntek este a palicsi Vigadó nagyterasza, ugyanis elrajtolt a tizedik Palicsi Magyar Sokadalom. Az est fellépője az Alma együttes és a Zagyva Banda voltak.

Az Alma együttes nyitotta meg a Palicsi Magyar Sokadalom első napját. Hatalmas bulit csaptak. De, hogy mi a titkuk? Elárulták stábunknak. Berkesi Alex, basszusgitár, Alma együttes: „Mi is élvezzük. Ha odafigyelünk rájuk is, szól hozzájuk egy-két poén, játszunk olyan zenét is, ami felnőtt fejjel is értékelhető, élvezhető, akkor nyilván párhuzamosan ez abszolút működik, párhuzamosan tudjuk szórakoztatni őket is és a gyerekeket is. Mindenki boldog és legközelebb is szívesen eljönnek.”

Az este második fellépője a Zagyva Banda volt, akik a 20 éves jubileumi koncertjüket adták elő a Palicsra látogatóknak. Boda Gellért, prímás, Zagyva Banda: „Visszatérőek vagyunk, nem első alkalommal vagyunk itt. Mindig óriási szeretettel várnak minket a Roliék. Ha jól emlékszem két évvel ezelőtt pont egy ugyanekkora nagy monszun közepette érkezett meg a zenekar és nem tudtunk a szabadtéri színpadon muzsikálni, akkor is ide be kellett jöjjünk ebbe a Vigadóba, csak úgy, ahogy most is, de szerintem, ha a tavalyi hangulat megelevenedik a nézőtéren, akkor biztos, hogy nagyon jó lesz.”

Idén tíz éves fennállását ünnepli a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és vele együtt a Palicsi Magyar Sokadalom is. Brezovszki Roland, szervező: „Azt gondoljuk, hogy a közösségünk megérdemel egy olyan rendezvényt, ahol egy kiváló családi hangulatot tudunk teremteni. Célunk, hogy a környékbeli együttesek és a vendégeink, akik mondjuk esetleg Szabadka testvértelepülései ellátogassanak ide erre a csodálatos helyszínre és részesei legyenek egy olyan magyar sokadalomnak, ahol megmutatjuk azokat a kiváló értékeket, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Legyen az zene, tánc vagy ének vagy éppen a kézművesség. Ez mind öregbíti, és azt gondolom, hogy szebbé teszi azokat a napokat, amelyeket át kell vészelnünk az év alatt. A Sokadalom ez egy ilyen pillanat, egy ilyen alkalom.”

Az est hagyományosan táncházzal zárult.

Palicsi Magyar Sokadalom
Berkesi Alex
Boda Gellért

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:04, Frissítve: 18:11

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.