Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Első Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó

2019.06.12
18:58
2019.06.12
20:07
Forrás
Pannon RTV
Kárpát-medencei magyar médiatalálkozót tartanak a magyarországi Visegrádon.

A következő napokban a határon túli magyar médiumok képviselői és a magyar közmédia nemzetpolitikával fogalkozó szerkesztői az aktuális médiahelyzetről és kihívásokról beszélgetnek, és szakmai előadásokat is tartanak. Az eseményt a Nemzetpolitikai Államtitkárság hívta életre hagyományteremtő szándékkal. Potápi Árpád János államtitkár a megnyitón elmondta, egyfajta nemzetpolitikai fórumot akartak létrehozni az újságíróknak, hogy megbeszéljék napi dolgaikat és sikereiket is. Kiemelte: a Kárpát-medence összetartozásának sikere nagyban köszönhető a médiának is. 

Az esemény célja a köszönetnyilvánítás mellett a kapcsolatteremtés és a barátkozás elősegítése. A Pannon RTV szerkesztői közül több mint tizen kaptak meghívást az eseményre, ahol beszámolhatnak a vajdasági médiahelyzetről.

Kárpát-medence
Magyar Médiatalálkozó
Visegrád
Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozó

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.
20:54, Frissítve: 08:06

Továbbra is feszült a helyzet Koszovó északi részén

A helyi szerbek ugyanis nem ismerik el az időközi helyi szintű választások eredményeit és a polgármesteri hivatalok előtt tüntetnek, jelenleg békésen. Hétfőn viszont összecsaptak a KFOR békefenntartóival. A NATO további 700 katonát küld a régióba.

Népszerű