Ugrás a tartalomra

Eperjes Károly a zentai Teátrum Neked! színházfesztivál nyitóestjén

2020.02.13
12:04
2020.02.13
14:59
Forrás
Pannon RTV
A színpadon mindig a tökéletesre törekedett, a magánéletben pedig a sikertől elszállt - vallotta be Eperjes Károly színművész a Zentai Magyar Kamaraszínház színpadán a színházi fesztivál nyitóestjén.

A színművésszel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszélgetett. Az est folyamán érintették a hitet, a szerepeket, a színészek feladatát, sőt a jelenlevők filmrészleteket is láthattak, amelyekben Eperjes Károly szerepelt: A színpadon mindig tökéletesre igyekeztem, a magánéletben meg a sikertől elszálltam. A siker is tud ám nagyon nagy kísértés lenni. Sokszor nagyobb kísértés, mint a kudarc. A sikertől alkohol, drog… Volt ott minden. Csodálom, hogy vissza tudtam jönni. Kétszer voltam a pokol kapujában.”

A rendezvénnyel a szervezők azt szeretnék igazolni, hogy a magyar színjátszás egy és oszthatatlan a Kárpát-medencében – mondta Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára: „Bárhonnan is érkezzenek magyar nyelvű színjátszók ide, Zentára, pontosan ugyanolyan szeretet, értés és megértés fogja őket fogadni. Azt gondoltuk, hogy mindig több lesz, ami összeköt bennünket, mint ami szétválaszt. Mindig erősebbek lesznek az összetartó abroncsok, mint azok az erők, amelyek megpróbálják szétszakítani a magyar színjátszást, a magyar kultúrát, az egész magyarságot.”

A beszélgetéssel egyidejűleg megnyitotta kapuit a jelmeztárlat is, amely a fesztivál minden napján megtekinthető. Az idén ismét Húros Annamária Dóri díszlet- és jelmeztervező munkásságába nyerhet betekintést a közönség, emellett az Aida című musical pár darabját is megtalálják a kiállításon. Húros Annamária Dóri elmondta:Egy csodaember, a Pataki András, az igazgató úr rendezte. Azt mondta, hogy tobzódjál a színekben, édes fiam. Hát, tobzódtam. Annak az előadásnak pár jelmezét mutatjuk itt be a helyszín kicsisége miatt. Még három szekrény tele van jelmezekkel ebből a darabból.”

A Teátrum Neked! színházi fesztivál egészen vasárnapig várja az érdeklődőket színes programokkal, előadásokkal.

Teátrum Neked!
Eperjes Károly
Zenta
színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.