Ugrás a tartalomra

Érettségiző népdalénekesek estje Szabadkán (videó)

2017-05-17
15:45
A Középfokú Zeneiskola érettségiző népdalénekesei tartottak önálló estet kedden Szabadkán
A Középfokú Zeneiskola érettségiző népdalénekesei tartottak önálló estet kedden Szabadkán. A végzősök bemutatkozó koncertjét első alkalommal tartották a Zeneiskola udvarában.      Idén a Szabadkai Zeneiskolában három magyar népdalszakos tanuló érettségizett. A szólisták egyedül és népi hangszerek kíséretében énekeltek al-dunai székely népdalcsokrot, gimesi összeállítást, és füzesi dalokat is. A négy év élményeire nem lehet könnyek nélkül visszaemlékezni. Bagi Valentina, végzős tanuló, Szabadkai Zeneiskola: „Rengeteg élménnyel gazdagodtam, rengeteg embert ismertem meg a körben, amiben mozogtunk, a népi énekes, táncházmozgalmas körben, és rengeteget fejlődtünk a négy év során.”Felkészítő tanáruk Csizmadia Anna elmondta, hogy emelkedő tendenciát mutat a népzenével foglalkozók száma, idén például hétszáz tanuló vett részt a Szólj síp, szólj népzenei vetélkedőn, de az egyéb népzenei versenyek is népszerűek. Csizmadia Anna, népdalénekes: „Én azt látom, hogy egyre többen foglalkoznak népzenével, és népzenével foglalkozni kell, mivel nemesíti a lelket és ez egy olyan motívum, amely utakat tud törni és építeni közegeket.” A Zeneiskolában idén végző tanulók produkciói magas színvonalúak voltak, a diákok népdal-bemutatkozását a tanárok és diákok egyaránt lelkesen fogadták.
Szabadka
Zeneiskola
érettségi
népdalénekes

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Autótolvajok, Zentai Magyar Kamaraszínház

Zentán bemutatták az Autótolvajokat

Vastapssal ünnepelte a nézőközönség Németh Ákos: Autótolvajok című darabját, amelyet tegnap mutatott be a Zentai Magyar Kamaraszínház társulata az újonnan felavatott kamarateremben.