Ugrás a tartalomra

Évadzárót tartott a Talentum (videó)

2017-06-19
10:53
Vasárnap este tartotta évadzáró gálaműsorát a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület a Jadran Színpadon
Vasárnap este tartotta évadzáró gálaműsorát a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület a Jadran Színpadon. Az előadáson fellépett a központ négy csoportja, valamint szólóénekkel és népmesével is kedveskedtek a közönségnek.        Perdülő szoknyák, vidám arcok, jó hangulat, népzene és tánc - összefoglalva ez jellemezte a vasárnap esti évadzáró műsort. Brezovszki Anna: „Hároméves korom óta táncolok, a szüleim tartják a táncot és a testvérem is jár.” Sebők Csáki Szintia óvodás kora óta táncol, és nagyon szereti a foglalkozásokat. „Hatévesen kezdem el azért, mert lesz tábor is, meg visznek kirándulni is sokszor.” Csinyanov Dorkát a legkedvesebb emléke is a tánchoz köti. „Voltunk egy versenyen és ott elsők lettünk, akkor nagyon örültünk, az volt az egyik legjobb élményem.” Ha nyár, akkor szünidő, még a táncoktatásban is. Szeptemberig elbúcsúztak egymástól a táncos lábú gyerekek és az oktatók. Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület, Szabadka: „Ez már a negyedik évadzáró műsorunk, közel száz gyermek van az egyesületben, négy korosztályban, óvodásoktól kezdve az ifjúsági korosztályig. Van egy általános iskolás alsós és egy felsős csapat is. Hetente kétszer tartunk próbát a gyerekeknek, szeptembertől a júniusi időszakig zajlik, számos programmal, fellépéssel.”A gálaműsoron az óvodások bácskai gyermekjátékokat és csallóközi polgári táncokat mutattak be. Az általános iskolás korosztály sárközi és nyírségi táncot, az ifjúsági csoport pedig bodrogközi és györgyfalvi táncokat ropott a színpadon. A közönség vastapssal jutalmazta a színvonalas előadást.
évadzáró
2017
gálaműsor
Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület

Most

13:22, Frissítve: 13:35

Maradjunk otthon! Mesél a Pannon!

A karanténban sem maradhatunk mese nélkül. A Szabadkai Gyermekszínház, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Pannon Televízió közösen viszi az apróságok otthonaiba a szebbnél szebb történeteket.
12:08

Folyamatos felmelegedés várható

Folyamatosan emelkedik majd a hőmérséklet a hét második felében. Csütörtökön az elmúlt napokhoz hasonlóan száraz, napos időre van kilátás. Délután a hőmérő higanyszála elérheti a 22 fokot.

Népszerű