Ugrás a tartalomra

Felnőttkorba lépett a Záporka Vers- és Prózamondó Találkozó

2023.10.21
14:23
2023.10.21
16:03
Forrás
Pannon RTV
A Bácsfeketehegyen megrendezett rendezvény célja nem elsősorban a versengés, hanem az, hogy az értelmileg és tanulásban akadályozott gyerekek sikerélményben részesüljenek, a szövegmondás által pedig fejlődjenek.

Egy híján 40 résztvevője volt az idei, 18. Záporka Vers- és Prózamondó Találkozónak Bácsfeketehegyen. Az értelmileg és tanulásban akadályozott gyerekek három kategóriában, korcsoport szerint versenyeztek. Nekik valójában nem a helyezés számít, hanem az, hogy együtt lehetnek.  

Faragó Papp Boglárka, szakmunkatárs, Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület, Bácsfeketehegy: „Ők is egy napot örüljenek, együtt legyenek, barátkozzanak. Mert nemcsak a versenyről szól ez, hanem hogy együtt legyünk, együtt örüljünk és mondjunk verseket.”

A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a találkozó egyik szervezője. Mindvégig támogatta az Izidás gyerekek vers- és prózamondását, ami több készségüket is fejleszti.  

Hajvert Ákos, elnök, Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete: „A kezdetektől fogva szakmailag is fontosnak tartottuk, hogy mellé álljunk, hogy támogassuk az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulatot abban, hogy azok a gyerek, akik úgymond a perifériára szorulnak, kiszorulnak talán az általános oktatásból, nem figyelnek annyira rájuk oda, nekik is teret tudjunk adni, és tudjuk segíteni őket abban, hogy sikerként éljék meg azt, hogy ha egy szöveget el tudnak mondani a színpadon.”

A Záporka találkozót ezúttal is három szervezet összefogásával rendezték meg. A szervező az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, valamint a Bácsfeketehegyi Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület volt. A rendezvényt a tartományi művelődési titkárság és Kishegyes önkormányzata támogatta. 

Záporka Vers- és Prózamondó Találkozó
Bácsfeketehegy
Izida Anya- és Gyermekvédelmi Egyesület
Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
Bácsfeketehegyi Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület
Faragó Papp Boglárka
Hajvert Ákos

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.