Ugrás a tartalomra

Fókuszban a nyelv - Könyvbemutató Adán

2019-05-16
19:41
2019-05-17
18:29
Forrás
Pannon RTV
Molnár Csikós László Fókuszban a nyelv című kötetét mutatták be Adán a Szarvas Gábor Könyvtárban.

A nyelvművelő kötetből részleteket is felolvastak. A közönség megtudhatta például, hogy ragasztó szavunk eredetileg ajtókeretet jelentett.

Molnár Csikós László nyugalmazott egyetemi tanár, korábban az újvidéki és a belgrádi Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken adott elő. A Magyar Szóban és az adai helyi lapban is rendszeresen közöl nyelvművelő cikkeket. Most megjelent könyvét Muhi Béla szerkesztette.

Molnár Csikós László, szerző: „Ez a könyvem tavaly szeptemberben jelent meg és azokat a cikkeket tartalmazza, amelyek a Fókusz portálnak az anyagában jelentek meg. Ez a Fókusz portál újvidéki szervezésű internetes fóruma, ahol a diákversenyeknek és hát egyáltalán a tanulmányi sokszínűségnek az egyik letéteményese, azzal, hogy 2007 óta teszek közzé ezen a portálon nyelvészeti témájú cikkeket és hát most lehetőség mutatkozott arra, hogy könyv alakban is megjelentessük.”

Ada
Molnár Csikós László

Most

15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.