Ugrás a tartalomra

Fókuszban a nyelv - Könyvbemutató Adán

2019.05.16
19:41
2019.05.17
18:29
Forrás
Pannon RTV
Molnár Csikós László Fókuszban a nyelv című kötetét mutatták be Adán a Szarvas Gábor Könyvtárban.

A nyelvművelő kötetből részleteket is felolvastak. A közönség megtudhatta például, hogy ragasztó szavunk eredetileg ajtókeretet jelentett.

Molnár Csikós László nyugalmazott egyetemi tanár, korábban az újvidéki és a belgrádi Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken adott elő. A Magyar Szóban és az adai helyi lapban is rendszeresen közöl nyelvművelő cikkeket. Most megjelent könyvét Muhi Béla szerkesztette.

Molnár Csikós László, szerző: „Ez a könyvem tavaly szeptemberben jelent meg és azokat a cikkeket tartalmazza, amelyek a Fókusz portálnak az anyagában jelentek meg. Ez a Fókusz portál újvidéki szervezésű internetes fóruma, ahol a diákversenyeknek és hát egyáltalán a tanulmányi sokszínűségnek az egyik letéteményese, azzal, hogy 2007 óta teszek közzé ezen a portálon nyelvészeti témájú cikkeket és hát most lehetőség mutatkozott arra, hogy könyv alakban is megjelentessük.”

Ada
Molnár Csikós László

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.