Ugrás a tartalomra

Fókuszban a nyelv - Könyvbemutató Adán

2019-05-16
19:41
2019-05-17
18:29
Forrás
Pannon RTV
Molnár Csikós László Fókuszban a nyelv című kötetét mutatták be Adán a Szarvas Gábor Könyvtárban.

A nyelvművelő kötetből részleteket is felolvastak. A közönség megtudhatta például, hogy ragasztó szavunk eredetileg ajtókeretet jelentett.

Molnár Csikós László nyugalmazott egyetemi tanár, korábban az újvidéki és a belgrádi Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéken adott elő. A Magyar Szóban és az adai helyi lapban is rendszeresen közöl nyelvművelő cikkeket. Most megjelent könyvét Muhi Béla szerkesztette.

Molnár Csikós László, szerző: „Ez a könyvem tavaly szeptemberben jelent meg és azokat a cikkeket tartalmazza, amelyek a Fókusz portálnak az anyagában jelentek meg. Ez a Fókusz portál újvidéki szervezésű internetes fóruma, ahol a diákversenyeknek és hát egyáltalán a tanulmányi sokszínűségnek az egyik letéteményese, azzal, hogy 2007 óta teszek közzé ezen a portálon nyelvészeti témájú cikkeket és hát most lehetőség mutatkozott arra, hogy könyv alakban is megjelentessük.”

Ada
Molnár Csikós László

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.