Ugrás a tartalomra

Függöny fel! – szeptember közepétől ismét lesznek előadások a színházakban

2020.08.24
07:52
2020.08.24
13:19
Forrás
Pannon RTV
Szeptember elsejétől visszatérnek a színészek a színházakba, ekkor kezdődnek a próbák, előadást pedig a hónap közepétől nézhet meg a közönség Szerbiában.

Ma kezdik meg a kultúrintézmények fertőtlenítését. Hat hónapos kényszerszünet után ismét a mindennapok része lesz a művelődés. A válságstáb pénteken meghozott döntése szerint minden megelőző intézkedést be kell tartani a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

A nézőknek kötelezően maszkot kell viselniük. A színészeknek előadás közben ez nem lesz kötelező, de feltehetően nagyon hamar beépítik ők is az előadásukba a maszkviselést – vélik a színházi dolgozók.

Nyitnak a mozik is. A filmeket is maszkban ülő közönségnek vetítik majd.

Mindkét kulturális intézményben maximum 500 néző követheti az előadásokat.

színház
mozi
előadás
koronavírus
Szerbia
nyitás
védőintézkedés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.