Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Gálaműsorral zárult a Ludasi Népzenei Tábor

2022.07.16
09:15
2022.07.16
09:26
Forrás
Pannon RTV
Több mint ötven gyermek és fiatal vett részt az idei Ludasi Népzenei Táborban Vajdaság egész területéről és Magyarországról. Az oktatók három népi ének- és három citeracsoportban foglalkoztak a résztvevőkkel.

Akik az éneket választották, többek között somogyi és Kalocsa vidéki dalokat tanulhattak, a kis citerások pedig szilágysági dallamokkal és a bukovinai polgári táncokkal ismerkedtek meg. Emellett kézműves foglalkozásokat, csapatjátékokat, esti koncerteket is szerveztek a táborlakóknak. Az ötnapos tanulás és barátkozás gálaműsorral zárult, amelyen a gyerekek bemutatták szüleiknek, barátaiknak, mit tanultak az elmúlt napokban. A tábort a Ludas Közösségfejlesztő Egyesület szervezte.

Ludasi Népzenei Tábor
Ludas
népzene

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.