Ugrás a tartalomra

Gubik Korina kapta a Nagyapáti Kukac Péter-díjat

2020.08.20
16:16
2020.08.20
16:26
Forrás
VajdaságMA
A Nagyapáti Kukac Péter Képzőművészeti Díjat a Topolyai Napok keretében adják át 2020. szeptember 17-én. Aznap a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében a díjazott művész kiállítása is megnyílik.

A bírálóbizottság tagjai, dr. Ninkov Kovačev Olga, Náray Éva és Csernik Attila elnök  egyhangú döntése alapján ítélte oda a díjat a zentai művésznek. Indoklásukban elmondták, Gubik Korina a szó legnemesebb értelmében kísérletező művész. Ez az anyaghasználatban is megnyilvánul, különböző anyagokat használ, fát, textilt, fémet. A kísérletező kedv nyilván alkotói nyugtalanságának köszönhető, és ennek megfelelően alkotásai is lobbanékonyak, dinamikusak. Gubik Korina minden képében más arcát mutatja, de ha elcsendesedve, figyelmesen szemléljük őket, látni fogjuk, hogy ez a vibráló sokféleség egy egységes és harmonikus egészet ad - áll a zsüri indoklásában.

Gubik Korina
Nagyapáti Kukac Péter-díj
kísérletező
Topolyai Napok
kiállítás
zentai
művész

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.