Ugrás a tartalomra

Hamarosan ünnepel a palicsi Szederinda Népdalkör

2020.09.21
19:26
2020.09.21
19:34
Forrás
Pannon RTV
A mostani műsort Colourful voices: Szederinda címmel adták elő.

Vajdasági és sárközi népdalokat, felvidéki népdalcsokrot és kocsmai jelenetet adott elő boros dalokkal a jövőre húszéves fennállását ünneplő palicsi Szederinda Népdalkör 26 tagja, a palicsi Magyar Kultúrközpontban ma este.

A Colourful voices: Szederinda, azaz a Sokszínű hangok: Szederinda című műsor a Colourful Cooperation - Sokszínű együttműködés elnevezésű határon átnyúló IPA-projekt keretében valósult meg.

A Palicsi Magyar Kultúrközpontban egyébként a szeptemberi rendezvények a népdalok, a népzene és a néptánc jegyében zajlanak. A Szederinda Népdalkör pedig országszerte és külföldön is egyaránt kiemelkedő eredményeket ért el eddigi, csaknem két évtizedes fennállása óta. 2021. január 18-án ünneplik majd a huszadik születésnapjukat. Eddig nagyon sok helyen megfordultak és nagyon sok új barátot szereztek - emelte ki Brezovszki Eszter művészeti vezető.

Brezovszki Eszter, művészeti vezető, Szederinda Népdalkör, Palics: „Minden évben megszervezzük 2006 óta az Elindultam szép hazámból Kárpát-medencei népdalkörök találkozóját. Mindig kerestük a helyet, hogy hol tudunk fellépni. Voltunk már mi a Vigadóban, voltunk a szabadtéri színpadon Palicson, voltunk az iskolában, legutóbb kétszer-háromszor már az iskolában szerveztük meg ezt a rendezvényt. Nagyon örülünk annak elsősorban, hogy felléphetünk már saját színpadon, és hogy saját művelődési házunkban tudjuk vendégül látni majd azt a nagyon sok külföldi és hazai barátot, akikkel eddig megismerkedtünk a közel húsz év alatt.”

Szederinda
népdal
népdalkör
fellépés
műsor
Colourful voices: Szederinda
Colourful Cooperation
Brezovszki Eszter

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.