Ugrás a tartalomra

Három nővér a Kosztolányiban

2020.12.21
21:49
2021.09.18
08:20
Forrás
Pannon RTV
December 30-án viszi színre a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Csehov Három nővér című drámáját Puskás Zoltán rendezésében.

A szövegkönyvet Góli Kornélia írta, aki a rendezővel karöltve időszerű kérdéseket vitt a csehovi statikus szövegekbe, melyek egyébként az elvágyódásról, a boldogság kereséséről, a mozdulatlanságról szólnak. A három főszereplő tolmácsolásában a másság elfogadása fogalmazódik meg. Puskás Zoltán elmondta, a darab dokumentarista elemei saját életéből erednek, ami kihívást jelentett számára, mivel saját magát is a színpadra helyezi a közönség elé.

Puskás Zoltán, rendező: „Ezt a három embert megfogalmazzuk, mint transzszexuális egyént. Mi a célom ezzel? Nem transzponens, hogy valaki fogadja el és értse meg a melegeket és ezt a populációt, mindegy az, hogy meleg, vagy transzszexuális, vagy biszexuális, vagy bármilyen szexuális orientáltságú. Azt gondolom, hogy erről a témáról akkor tudunk finoman beszélni, ha nem akarjunk senkire ráerőltetni ezeknek az embereknek a fájdalmait, ezeknek az embereknek a kitaszítottságát.”

Három nővér
Kosztolányi Dezső Színház
Szabadka
Csehov

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.