Ugrás a tartalomra

Historizmus a Bácskában

2022.09.08
16:04
2022.09.08
17:36
Forrás
Pannon RTV
A Historizmus a Bácskában című tanulmánykötet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban.

A bajai Türr István Múzeum a Szabadkai Városi Múzeummal karöltve egy olyan határon átnyúló projektet indított el, amelynek célja a historizmus stíluskorszak feltárása volt Szabadka, illetve Baja vonatkozásában. A két évvel ezelőtt beindult projektmunka az előző szakmai együttműködésükre épült, amely a barokk korszak sajátosságait kutatta. A tanulmányköteten kívül a közönség Szabadkán a két éves kutatás és restaurálás eredményeit tekintheti meg kiállítás formájában 2023 végéig. A kötetbemutató az Európai Örökség Napok eseménysorozat zárórendezvénye volt.

N. Kovács Zita, igazgató, Türr István Múzeum, Baja: „Szeretnénk ezzel az együttműködéssel a két múzeum és a két múzeumban dolgozó szakemberek együttműködésével minden korszakot lehetőség szerint feltárni, egy hosszú kutatóprogram keretében megvizsgálni, a szabadkai, illetve a bajai művészeti, kulturális örökséget. Ennek a kutatásnak az eredményeképpen nemcsak konferenciákon, kiadványokban, kiállításokban is megjelennek majd az eredményeket, amelyeket az itt élő emberek, a múzeumot látogatók, a gyerekek, felnőttek, érdeklődő közönség egy-egy kiállításban megtekinthet.”

Historizmus a Bácskában
Szabadkai Városi Múzeum
Türr István Múzeum
N. Kovács Zita
Baja
Szabadka

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.