Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Hollywood legfényesebb estéje

2020-02-09
17:19
2020-02-09
21:46
Forrás
hirado.hu
A 92. Oscar-díjátadó gála helyi idő szerint vasárnap délután 5 órakor – közép-európai idő szerint hétfőn hajnali 1 órakor – kezdődik a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

A műsort az ABC élőben közvetíti Észak-Amerikában, és további 225 ország és térség televíziójában is sugározzák. A magyar nézők a Moziverzumon láthatják a vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadó ceremóniát vasárnap éjjel 23.55-től.

Idén több zenés produkció szerepel majd a műsorban, mint az utóbbi években. A ceremóniának második éve nem lesz házigazdája, mivel ez legutóbb is segített a háromórás show tempójának feszesebb időzítésében.

A vasárnap esti Oscar-gálán 24 kategóriában adják át az amerikai filmakadémia díjait, amelyekről a szervezet csaknem 8500 fős tagságának szavazatai döntöttek.

Fotó: Tanjug/Sony/20th Century Fox via AP

A legnagyobb esélyesek között tartják számon Todd Phillips Joker című filmjét. Martin Scorsese Az ír című maffiaeposza is számos elismerésre tehet szert, ahogyan Sam Mendes 1917 című első világháborús alkotása és Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodja. 

Fotó: Tanjug/Neon/Warner Bros/Universal Pictures via AP

Hollywood
Oscar-díj

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.