Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Idén hat helyszínen vetítenek a vajdasági magyar mozgókép napja alkalmából

2019-10-06
14:06
2020-04-21
12:18
Forrás
MTI
Rövidfilmekkel, kisjátékfilmekkel és dokumentumfilmekkel ünneplik idén a vajdasági magyar mozgókép napját október 13-án.

A közelmúltban készült hat vajdasági filmet október 10. és 14. között Zomborban, Topolyán, Magyarkanizsán, Zentán, Újvidéken és Szabadkán mutatják be. Látható lesz Bicskei Zoltán Láttam című kisjátékfilmje, A brigád - A vajdasági Petőfi-brigád története című dokumentumfilm, Lavró Ferenc alkotása, aki A megtartó atya című filmet is jegyzi. Szloboda Szonya Tudod milyen? című kisjátékfilmje, Nyári Ákos Szakítás című rövidfilmje, valamint Ifj. Apczi Jenő Tiszavirág című ismeretterjesztő filmje is szerepel a programban.

Október 13. a vajdasági magyar mozgókép napja, Lifka Sándor ugyanis 1910-ben ezen a napon nyitotta meg Szabadkán az első filmszínházat.

mozgókép napja
film
vetítés
Szabadka
Újvidék
Zombor
Topolya
Magyarkanizsa
Zenta
Vajdaság

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.