Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén is megszervezték a Mayfly Filmklub nyári táborát Zentán

2018-08-07
13:21
2018-08-07
16:20
Forrás
Pannon RTV
A filmművészet iránt érdeklődő fiatalok hat napon át tartó műhelymunkán ismerkedhetnek meg a filmkészítés rejtelmeivel.

A tábor résztvevői a késő délelőtti órákban sem tétlenkednek. Néhányan videót vágnak, míg mások a kamerakezelés fortélyaival ismerkednek. Az idei tábor több mint 20 filmművészet iránt érdeklődő fiatalt vezet be a filmkészítés titkaiba.

Nyilas Orsolya, résztvevő, Magyarkanizsa: „A táborba idén jöttem negyedszer. Az elvárásaim ugyanazok, mint az eddigi években. Szeretnék új dolgokat tapasztalni, mivel az eddigiekben rendező voltam illetve kisegítő. A hangot is próbáltam az előző években. Idén egy kis szereplést is szeretnék belevinni a dologba, ha összejön.”

A táborozók az eddigi évekhez hasonlóan nemcsak a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium épületében dolgoznak, hanem a terepen is.

Megyeri Gábor, oktató, Mayfly Filmklub nyári tábora, Zenta: „Csapatokban megyünk a helyszínekre is. Jelenleg folyik egy forgatás a könyvkötő bácsinál, az emberek két autóval mentek ki hozzá. Köztük egy oktató, a többiek pedig a csapat tagjai, akik aztán a filmet fogják majd film formátumba rendezni.”

Leikauf István a Mayfly Filmlub elnöke szerint a táborban olyan filmezéssel kapcsolatos munka folyik, mint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium filmműhelyében.

Leikauf István, elnök, Mayfly Filmklub: „Minden évben a filmezés különböző válfajait próbáljuk a fiataloknak bemutatni. Akik pedig visszatérő vendégek, azok pedig fejlesztik tovább azt, amit eddig is csináltak. Többek között kisjátékfilm, animációs film, dokumentumfilm kategóriákban tanítjuk őket, és mi magunk is tanulunk ezen keresztül.”

A szombatig tartó tábor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta község önkormányzata illetve a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium támogatásával valósult meg.

Zenta
Mayfly Filmklub
Leikauf István
Megyeri Gábor

Most

07:24, Frissítve: 07:36

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait

Átadták a Forum Könyvkiadó Intézet díjait, a legrangosabb vajdasági magyar művészeti elismeréseket Újvidéken, a Forum székházában. A díjazottak Beszédes István, Gubik Korina és Bela Duranci.
21:46, Frissítve: 07:18

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.