Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén is megszervezték a Mayfly Filmklub nyári táborát Zentán

2018-08-07
13:21
2018-08-07
16:20
Forrás
Pannon RTV
A filmművészet iránt érdeklődő fiatalok hat napon át tartó műhelymunkán ismerkedhetnek meg a filmkészítés rejtelmeivel.

A tábor résztvevői a késő délelőtti órákban sem tétlenkednek. Néhányan videót vágnak, míg mások a kamerakezelés fortélyaival ismerkednek. Az idei tábor több mint 20 filmművészet iránt érdeklődő fiatalt vezet be a filmkészítés titkaiba.

Nyilas Orsolya, résztvevő, Magyarkanizsa: „A táborba idén jöttem negyedszer. Az elvárásaim ugyanazok, mint az eddigi években. Szeretnék új dolgokat tapasztalni, mivel az eddigiekben rendező voltam illetve kisegítő. A hangot is próbáltam az előző években. Idén egy kis szereplést is szeretnék belevinni a dologba, ha összejön.”

A táborozók az eddigi évekhez hasonlóan nemcsak a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium épületében dolgoznak, hanem a terepen is.

Megyeri Gábor, oktató, Mayfly Filmklub nyári tábora, Zenta: „Csapatokban megyünk a helyszínekre is. Jelenleg folyik egy forgatás a könyvkötő bácsinál, az emberek két autóval mentek ki hozzá. Köztük egy oktató, a többiek pedig a csapat tagjai, akik aztán a filmet fogják majd film formátumba rendezni.”

Leikauf István a Mayfly Filmlub elnöke szerint a táborban olyan filmezéssel kapcsolatos munka folyik, mint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium filmműhelyében.

Leikauf István, elnök, Mayfly Filmklub: „Minden évben a filmezés különböző válfajait próbáljuk a fiataloknak bemutatni. Akik pedig visszatérő vendégek, azok pedig fejlesztik tovább azt, amit eddig is csináltak. Többek között kisjátékfilm, animációs film, dokumentumfilm kategóriákban tanítjuk őket, és mi magunk is tanulunk ezen keresztül.”

A szombatig tartó tábor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta község önkormányzata illetve a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium támogatásával valósult meg.

Zenta
Mayfly Filmklub
Leikauf István
Megyeri Gábor

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.