Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén is megszervezték a Mayfly Filmklub nyári táborát Zentán

2018-08-07
13:21
2018-08-07
16:20
Forrás
Pannon RTV
A filmművészet iránt érdeklődő fiatalok hat napon át tartó műhelymunkán ismerkedhetnek meg a filmkészítés rejtelmeivel.

A tábor résztvevői a késő délelőtti órákban sem tétlenkednek. Néhányan videót vágnak, míg mások a kamerakezelés fortélyaival ismerkednek. Az idei tábor több mint 20 filmművészet iránt érdeklődő fiatalt vezet be a filmkészítés titkaiba.

Nyilas Orsolya, résztvevő, Magyarkanizsa: „A táborba idén jöttem negyedszer. Az elvárásaim ugyanazok, mint az eddigi években. Szeretnék új dolgokat tapasztalni, mivel az eddigiekben rendező voltam illetve kisegítő. A hangot is próbáltam az előző években. Idén egy kis szereplést is szeretnék belevinni a dologba, ha összejön.”

A táborozók az eddigi évekhez hasonlóan nemcsak a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium épületében dolgoznak, hanem a terepen is.

Megyeri Gábor, oktató, Mayfly Filmklub nyári tábora, Zenta: „Csapatokban megyünk a helyszínekre is. Jelenleg folyik egy forgatás a könyvkötő bácsinál, az emberek két autóval mentek ki hozzá. Köztük egy oktató, a többiek pedig a csapat tagjai, akik aztán a filmet fogják majd film formátumba rendezni.”

Leikauf István a Mayfly Filmlub elnöke szerint a táborban olyan filmezéssel kapcsolatos munka folyik, mint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium filmműhelyében.

Leikauf István, elnök, Mayfly Filmklub: „Minden évben a filmezés különböző válfajait próbáljuk a fiataloknak bemutatni. Akik pedig visszatérő vendégek, azok pedig fejlesztik tovább azt, amit eddig is csináltak. Többek között kisjátékfilm, animációs film, dokumentumfilm kategóriákban tanítjuk őket, és mi magunk is tanulunk ezen keresztül.”

A szombatig tartó tábor a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, Zenta község önkormányzata illetve a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium támogatásával valósult meg.

Zenta
Mayfly Filmklub
Leikauf István
Megyeri Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 22:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.