Ugrás a tartalomra

Idén is megszervezték a Szárazfa Lelke tamburafesztivált Csantavéren

2020.11.14
19:30
2020.11.14
19:37
Forrás
Pannon RTV
A nyolcadik alkalommal megrendezett szemlén a jelenlegi járványügyi helyzet miatt csak a fellépők vehettek részt, közönség nem volt. Az eseményen összesen 11 vajdasági zenekar állt színpadra.

Vajdasági csokrot hozott a csantavéri rendezvényre a szabadkai Juhász zenekar. Annak ellenére, hogy Vajdaságban már nemigen akad település, ahol ne álltak volna közönség elé, Dvorácskó Szebasztián a banda nagybőgőse elmondta, csaknem minden fellépésük során tanulnak valami újat zenésztársaiktól.

„A jó pap is holtig tanul. Főleg népzenében én azt mondom, hogy ha valaki azt mondja, hogy ő már mindent tud, hogy ő már nem tud újat hallani vagy tanulni, az nagyképű. Mindenképpen mindig lehet újat tanulni, újat hallani, úgyhogy itt is igazából. Ha mást nem, egy gesztust, egy mozdulatot, mindig lehet újat tanulni.”

A rendezvény célja a közös muzsikálás, valamint a tapasztalatszerzés.

Vörös Róbert, a csantavéri Mendicus Művészeti Központ elnöke: „Sajnos az idén közönséget nem engedhettünk be, a helyzetre való tekintettel. Viszont akik ma eljöttek, azoknak köszönöm, hogy eljöttek és színesebbé tették ezt a nyolcadik találkozót. Bár eddig az ötödik találkozótól kezdve minden találkozó nagyobb részvételű volt, a föllépők szempontjából, azonban az idén csak ennyien tudtak eljönni, mert vannak Magyarországról is csapatok, akiket meghívtam, ők lemondták, illetve néhány vajdasági csapat is lemondta, de én ennek is örülök.”

A csantavéri Mendicus Tamburazenekar mellett a rendhagyó szemlén az adai, a tornyosi, a zentagunarasi, a bácsfeketehegyi, a temerini, a szabadkai és a zentai csapatok is muzsikáltak.

Szárazfa Lelke
Tamburafesztivál
Csantavér
Juhász zenekar
Dvorácskó Szebasztián
Vörös Róbert

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.