Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Idősek képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Szabadkán

2022.11.08
13:31
2022.11.08
17:01
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Gerontológiai Központ és a Szabadkai Kortárs Galéria jóvoltából jött létre az Őszi Rapszódia nevet viselő tárlat. A kiállítás november 12-ig látogatható.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az idősek rajzait, festményeit, szobrait és különböző kézműves tárgyait állították ki. Svetlana Stanković képeit is meg lehet nézni, ugyanakkor a megnyitó elején saját versét is hallhatták a jelenlevők, amely Az élet folyója címet viseli.

„A Gerontológiai Központ Mika Antić klubjának tagja vagyok. A munkáimat már versenyekre is küldték. Egyébként húsz éve foglalkozom költészettel.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A látogatók csodálva, elismerően járták be a kiállítást. Sokan voltak kíváncsiak az alkotásokra. A Szabadkai Gerontológiai Központ többi lakója is nagy érdeklődéssel fogadta az alkotásokat.

Szádeczky Éva: „Kellemesen meg vagyok lepődve, mert tényleg olyan dolgokat csináltak ezek a lakótársak, hogy így mondjam, hogy az embernek eláll a szava. Nagyon szépek, nagyon ügyesek és örülök, hogy eljöttem.”

Nela Tonković, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora elmondta, már tíz éve együttműködnek a Szabadkai Gerontológiai Központtal. Különböző kézműves programokat szerveznek az időseknek.

„Annak tudatában, hogy a Gerontológiai Központ szolgáltatásainak felhasználói saját munkaterápiával rendelkeznek, ahol hasonló dolgokat készítenek, mint amik itt, a kiállításon is láthatók. Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e mutatni munkájukat a termünkben, természetesen igennel válaszoltunk.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az idősek munkái november 12-ig tekinthetők meg.

szabadkai Gerontológiai Központ
Szabadkai Kortárs Galéria
kiállítás

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.