Ugrás a tartalomra

Idősek képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Szabadkán

2022.11.08
13:31
2022.11.08
17:01
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Gerontológiai Központ és a Szabadkai Kortárs Galéria jóvoltából jött létre az Őszi Rapszódia nevet viselő tárlat. A kiállítás november 12-ig látogatható.

Az idősek rajzait, festményeit, szobrait és különböző kézműves tárgyait állították ki. Svetlana Stanković képeit is meg lehet nézni, ugyanakkor a megnyitó elején saját versét is hallhatták a jelenlevők, amely Az élet folyója címet viseli.

„A Gerontológiai Központ Mika Antić klubjának tagja vagyok. A munkáimat már versenyekre is küldték. Egyébként húsz éve foglalkozom költészettel.”

A látogatók csodálva, elismerően járták be a kiállítást. Sokan voltak kíváncsiak az alkotásokra. A Szabadkai Gerontológiai Központ többi lakója is nagy érdeklődéssel fogadta az alkotásokat.

Szádeczky Éva: „Kellemesen meg vagyok lepődve, mert tényleg olyan dolgokat csináltak ezek a lakótársak, hogy így mondjam, hogy az embernek eláll a szava. Nagyon szépek, nagyon ügyesek és örülök, hogy eljöttem.”

Nela Tonković, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora elmondta, már tíz éve együttműködnek a Szabadkai Gerontológiai Központtal. Különböző kézműves programokat szerveznek az időseknek.

„Annak tudatában, hogy a Gerontológiai Központ szolgáltatásainak felhasználói saját munkaterápiával rendelkeznek, ahol hasonló dolgokat készítenek, mint amik itt, a kiállításon is láthatók. Arra a kérdésre, hogy meg lehet-e mutatni munkájukat a termünkben, természetesen igennel válaszoltunk.”

Az idősek munkái november 12-ig tekinthetők meg.

szabadkai Gerontológiai Központ
Szabadkai Kortárs Galéria
kiállítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.