Ugrás a tartalomra

Így látják a magyarokat a világban

2023.10.03
10:42
2023.10.03
16:48
Forrás
Pannon RTV
Kiss Róbert Richard Prima Primissima-díjas turisztikai szakújságíró Így látják a magyarokat a világban című könyvének 4., bővített kiadását mutatták be a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban hétfő délután.

A kötetet most először mutatták be Vajdaságban.

Kiss Róbert Richard mintegy 178 országban járt már, így bővelkedik olyan történetekben, amelyek arról szólnak, hogyan látják más nemzetek a magyarokat. A szerző ezeket a gondolatokat papírra is vettette, így születnek újabb és újabb kiadások a kötetből.

Kiss Róbert Richard, szerző: „Nyilván ez egy izgalmas játék, ami megmutatja kicsit, hogy mennyire más a bennünk élő kép, ahhoz képest, hogy mit gondolnak azok, akik esetleg velünk élnek, hogy mit gondolunk mi arról, hogy a szerbek mit gondolnak a magyarokról, a románok, az oroszok, az equadoriak, és ehhez képest mi a valóság.”

A magyarkanizsai könyvtár szívesen ad teret a könyvbemutatóknak, hiszen folyamatos rá az igény.

Bús Csaba, igazgató, József Attila Könyvtár, Magyarkanizsa: „Vajdaságban több helyszínen mutatják be a könyvet, Magyarkanizsán, Zentán, illetve Szabadkán kerül sor erre a könyvbemutatóra. Örültünk a lehetőségnek, hogy itt Magyarkanizsán tudjuk először vendégül látni a szerzőt, illetve bemutatni a könyvét.”

A magyarkanizsai könyvbemutatók az elkövetkező időszakban is folytatódnak, október 19-én egy helytörténeti kiadást ismerhetnek meg az olvasók, amelynek szerzője Klamár Zoltán.

Kiss Róbert Richard
Prima Primissima-díj
Így látják a magyarokat a világban
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár
Bús Csaba

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.