Ugrás a tartalomra

Indul a Szakkör újabb köre Vajdaságban

2023.10.07
12:05
2023.10.07
16:42
Forrás
Pannon RTV
A képzés a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében, és a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának koordinálásával valósul meg.

Megérkeztek és átvehetők voltak szombat délelőtt A Szakkör programhoz összeállított csomagok, a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben. A vajdasági szakkörvezetők számára pedig egy programindító találkozót is szerveztek, ahol bővebb tájékoztatást kaptak a programmal és annak lebonyolításával kapcsolatban. Tímár Gabriella Bácskossuthfalváról érkezett, és a helyi Ady Endre Művelődési Központ már negyedik éve vesz részt a programban.

„Hiteles népművészeti dolgokat tudnak hiteles oktatóktól tanulni, hiszen a videókon olyan emberek tanítanak, olyan emberek készítették ezeket a videókat, akik ezeknek a mesterei, és ez egy pluszt ad azoknak a közösségeknek, ahol a kézművesség már valamilyen szinten már vagy előrehaladott, vagy nagyobb az érdeklődés rá.”

Ebben az évben 118 szakköri csoport indul Vajdaságban, és a kezdetekben elinduló hat szakköri tevékenységből mára már 18 lett. Újdonságnak számít a baba-mama horgolás, vagy a natúrkozmetikum. Vajdaságban a program a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának koordinálásával valósul meg.

Sarnyai Károly, a program koordinátora: „Várhatóan 20 foglalkozás alatt elkészülnek azok a dolgok, amelyeket célul tűztek ki, és ehhez mérten 20 oktatóvideó áll rendelkezésre mindenkinek. Abból tanulják a kezdő lépéseket, és valójában csak az ambíció és a tehetség szab határt, hogy ki meddig jut el.„

A Szakkör programban résztvevők másik csoportja Moholon vehette át a csomagokat.

A Szakkör
Tímár Gabriella
Sarnyai Károly
Felnőttképzők Regionális Hálózata

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.