Ugrás a tartalomra

Indul a Szakkör újabb köre Vajdaságban

2023.10.07
12:05
2023.10.07
16:42
Forrás
Pannon RTV
A képzés a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében, és a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának koordinálásával valósul meg.

Megérkeztek és átvehetők voltak szombat délelőtt A Szakkör programhoz összeállított csomagok, a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben. A vajdasági szakkörvezetők számára pedig egy programindító találkozót is szerveztek, ahol bővebb tájékoztatást kaptak a programmal és annak lebonyolításával kapcsolatban. Tímár Gabriella Bácskossuthfalváról érkezett, és a helyi Ady Endre Művelődési Központ már negyedik éve vesz részt a programban.

„Hiteles népművészeti dolgokat tudnak hiteles oktatóktól tanulni, hiszen a videókon olyan emberek tanítanak, olyan emberek készítették ezeket a videókat, akik ezeknek a mesterei, és ez egy pluszt ad azoknak a közösségeknek, ahol a kézművesség már valamilyen szinten már vagy előrehaladott, vagy nagyobb az érdeklődés rá.”

Ebben az évben 118 szakköri csoport indul Vajdaságban, és a kezdetekben elinduló hat szakköri tevékenységből mára már 18 lett. Újdonságnak számít a baba-mama horgolás, vagy a natúrkozmetikum. Vajdaságban a program a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózatának koordinálásával valósul meg.

Sarnyai Károly, a program koordinátora: „Várhatóan 20 foglalkozás alatt elkészülnek azok a dolgok, amelyeket célul tűztek ki, és ehhez mérten 20 oktatóvideó áll rendelkezésre mindenkinek. Abból tanulják a kezdő lépéseket, és valójában csak az ambíció és a tehetség szab határt, hogy ki meddig jut el.„

A Szakkör programban résztvevők másik csoportja Moholon vehette át a csomagokat.

A Szakkör
Tímár Gabriella
Sarnyai Károly
Felnőttképzők Regionális Hálózata

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.