Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Irodalmi emléksétát tartottak Szabadkán

2019-10-18
19:00
2019-10-18
20:38
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban Csáth Gézával foglalkoztak, a Svetozar Marković Gimnáziumban Munk Artúr életútját mutatták be a diákoknak.

A program zárásaként pedig megtekintették az ott levő felújított Kosztolányi szobát.

Dognar Aleksandar, szerb mint környezetnyelv tanár, Kosztolányi Dezső Gimnázium, Szabadka: „Először rendeztünk ilyen jellegű emléksétát. Egy 484 nevű belgrádi csoport, aki interkulturalizmussal foglalkozik, néhány héten keresztül a diákokkal és velünk tanárokkal is foglalkozott. Ennek a projektnek a része ez a séta, ami a közgazdasági iskolától indul, a politechnikai iskola után útba ejti a Kosztolányi színházat, a Kosztolányi gimnáziumot, és a legvégén a Svetozar gimnáziumban fejezi be a gyaloglást. A diákok ezekből az iskolákból egymás kultúrájáról tanultak.”

irodalom
Szabadka
emlékséta
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Svetozar Marković Gimnázium
Csáth Géza
Munk Artúr

Most

12:26, Frissítve: 12:38

Jó tanuló, jó sportoló - felhívás

A külhoni magyar régiókban, Vajdaságban, Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Muravidéken és Horvátországban tanuló diákoknak hirdet felhívást a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.