Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Irodalmi emléksétát tartottak Szabadkán

2019-10-18
19:00
2019-10-18
20:38
Forrás
Pannon RTV
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban Csáth Gézával foglalkoztak, a Svetozar Marković Gimnáziumban Munk Artúr életútját mutatták be a diákoknak.

A program zárásaként pedig megtekintették az ott levő felújított Kosztolányi szobát.

Dognar Aleksandar, szerb mint környezetnyelv tanár, Kosztolányi Dezső Gimnázium, Szabadka: „Először rendeztünk ilyen jellegű emléksétát. Egy 484 nevű belgrádi csoport, aki interkulturalizmussal foglalkozik, néhány héten keresztül a diákokkal és velünk tanárokkal is foglalkozott. Ennek a projektnek a része ez a séta, ami a közgazdasági iskolától indul, a politechnikai iskola után útba ejti a Kosztolányi színházat, a Kosztolányi gimnáziumot, és a legvégén a Svetozar gimnáziumban fejezi be a gyaloglást. A diákok ezekből az iskolákból egymás kultúrájáról tanultak.”

irodalom
Szabadka
emlékséta
Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Svetozar Marković Gimnázium
Csáth Géza
Munk Artúr

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.