Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A Jazz kórus lépett fel a belgrádi Collegium Hungaricumban

2018-12-14
11:12
2018-12-14
16:28
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi Collegium Hungaricum a fővárosban élő magyarok számára kiváló lehetőséget biztosít az összejövetelekre és a szórakozásra.

Ennek jegyében december 13-án a Jazz kórus karácsonyi koncertjét élvezhette a közönség. Az énekesek ünnepi dallamokat és nyáridéző dalokat is megszólaltattak magyar, német, szerb és angol nyelven.

A kórus 2016-ban alakult meg, és azóta is aktívan működik. A tagok megtiszteltetésként élték meg a Collegium Hungaricum megkeresését. Igazi karácsonyi hangulatot szerettek volna teremteni a Belgrádban élők számára.

Vincéné Papp Márta, Belgrád: „Nagyon meglepődtem, mert nagyon tehetséges fiatalok voltak a vendégeink az est folyamán. Ez a jazz karácsonyi koncert igazán hangulatot adott, ünnepi hangulatot karácsony előtt, úgyhogy karácsonyi előzetesként is értékelhetnénk ezt a mai estet. Nagyon aranyosak voltak, sok tapssal ajándékoztuk meg őket, ők meg minket csodálatos jazz dalokkal.”

A belgrádi Collegium Hungaricum kitárja kapuit minden kultúra iránt érdeklődő ember előtt. Az intézmény a fővárosban élő magyarok számára kiváló lehetőséget biztosít az összejövetelekre és a szórakozásra.

Aleksz Annabella, fellépő: 
„- Mivel külön karácsonyi műsorra még nem készítettünk dalokat, még nem voltunk karácsonyi műsoron, most csak erre az egy műsorra készítettünk nagyon sok dalt.
- Mi volt a repertoáron, milyen dalok?
- Nagyon sokféle dal volt, volt karácsonyi dal is és volt kicsit nyárias dal is, hogy kicsit felelevenítsük a nyári élményeket télen is. Volt egy négy tagú kis csapat, aki énekelt külön is egy négyszólamú dalt. Magyarul is énekeltünk, több nyelven, németül, szerbül, angolul is.”

Az est a koncertet követően baráti borozgatással folytatódott ünnepi hangulatban.

Collegium Hungaricum
Belgrád

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.