Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kerekes Rudolf

A Jazz kórus lépett fel a belgrádi Collegium Hungaricumban

2018-12-14
11:12
2018-12-14
16:28
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi Collegium Hungaricum a fővárosban élő magyarok számára kiváló lehetőséget biztosít az összejövetelekre és a szórakozásra.

Ennek jegyében december 13-án a Jazz kórus karácsonyi koncertjét élvezhette a közönség. Az énekesek ünnepi dallamokat és nyáridéző dalokat is megszólaltattak magyar, német, szerb és angol nyelven.

A kórus 2016-ban alakult meg, és azóta is aktívan működik. A tagok megtiszteltetésként élték meg a Collegium Hungaricum megkeresését. Igazi karácsonyi hangulatot szerettek volna teremteni a Belgrádban élők számára.

Vincéné Papp Márta, Belgrád: „Nagyon meglepődtem, mert nagyon tehetséges fiatalok voltak a vendégeink az est folyamán. Ez a jazz karácsonyi koncert igazán hangulatot adott, ünnepi hangulatot karácsony előtt, úgyhogy karácsonyi előzetesként is értékelhetnénk ezt a mai estet. Nagyon aranyosak voltak, sok tapssal ajándékoztuk meg őket, ők meg minket csodálatos jazz dalokkal.”

A belgrádi Collegium Hungaricum kitárja kapuit minden kultúra iránt érdeklődő ember előtt. Az intézmény a fővárosban élő magyarok számára kiváló lehetőséget biztosít az összejövetelekre és a szórakozásra.

Aleksz Annabella, fellépő: 
„- Mivel külön karácsonyi műsorra még nem készítettünk dalokat, még nem voltunk karácsonyi műsoron, most csak erre az egy műsorra készítettünk nagyon sok dalt.
- Mi volt a repertoáron, milyen dalok?
- Nagyon sokféle dal volt, volt karácsonyi dal is és volt kicsit nyárias dal is, hogy kicsit felelevenítsük a nyári élményeket télen is. Volt egy négy tagú kis csapat, aki énekelt külön is egy négyszólamú dalt. Magyarul is énekeltünk, több nyelven, németül, szerbül, angolul is.”

Az est a koncertet követően baráti borozgatással folytatódott ünnepi hangulatban.

Collegium Hungaricum
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű