Ugrás a tartalomra

Jól halad az Újvidéki Színház nagytermének felújítása

2019.08.15
15:14
2019.08.15
16:49
Forrás
Pannon RTV
Kényelmesebb ülőhelyek, gazdagabb élmény. A következő évadban teljesen felújított nagyteremben várja majd a közönséget az Újvidéki Színház.

Az épület tetőszerkezete is megújul. A július elsején megkezdett felújítási munkálatok összesen mintegy 16 millió dinárba kerülnek, áfa nélkül – mondta el stábunknak Venczel Valentin, a színház igazgatója. A beruházások fő támogatója Újvidék Város Önkormányzata.

Tervrajzokon látható hogyan fog kinézni az Újvidéki Színház nagyterme a folyamatban lévő munkálatok befejeztével. Az erkélyt teljesen lebontották, helyette egy műszaki híd épül, amelyet csak a technikusok használnak majd. Az új teremben a sorok és a székek közötti távolság is növekszik. Emiatt a férőhelyeket az eddigi 200-ról 180-ra kellett csökkenteni, de a nézőknek így sokkal gazdagabb élményekben lehet részük – mondta Venczel Valentin, a színház igazgatója. „A nézőtér átrium jellegű lesz. Tehát sokkal jobb rálátást biztosít a színpadra. Egy szélesebb perspektíva fog a néző vonatkozásából megnyílni a színpadra és a rendezőknek is, amikor rendeznek. Ha átriumszerű a nézőtér, akkor a rendezői megoldások vonatkozásában is több lehetőséget nyújt, mint a csúsztatott, illetve ejtett nézőtérről történő rendezés.”

A munkálatok magukba foglalják a falak és a mennyezet felújítását is. A nagyterem rekonstrukciója várhatóan szeptember közepén fejeződik be. A napokban megkezdik a színház évek óta beázó tetőszerkezetének felújítását. Branka Starčević, a munkálatok koordinátora: „A teljes tetőszerkezetet felújítjuk. A tető hét különálló felülettel, burkolattal rendelkezik. Mivel az épület az újvidéki Műemlékvédelmi Intézet védelme alatt áll, a tetőszerkezet kinézetén nem változtathatunk. Olyannak kell maradnia, amilyen volt. Mivel az épület nem egy részből áll, hanem több épületből tevődik össze, ez nagyobb kihívás lesz. A munkálatokat már a jövő héten megkezdjük.”

A tetőszerkezet rekonstruálására 90 napos határidőt tűztek ki, így ezek a munkálatok várhatóan novemberben fejeződnek be.

Az Újvidéki Színház következő évadának első bemutatóját október közepére tervezi. A premiert a tervek szerint már a teljesen felújított nagyteremben élvezheti majd a közönség.

Újvidéki Színház
Újvidék
felújítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.