Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Jótékonykodott az Újvidéki Színház

2020-05-29
13:03
2020-05-29
18:50
Forrás
Pannon RTV
155 ezer dinárt adományozott az Újvidéki Színház a Ritka Betegségek Szerbiai Nemzeti Szervezetének.

A pénzt a rendkívüli állapot bevezetése előtt megtartott jótékonysági könyvvásáron, illetve egy előadás bevételéből gyűjtötték össze.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően néhány hét alatt 130 ezer dinárt gyűlt össze az Újvidéki Színház jótékonysági könyvvásárán. Ehhez adtak hozzá még 25 ezer dinárt, ami a Színes Szilánkok Diákszínpad február végén játszott Anne-impressziók előadásának bevételéből származott.

Ivana Badnjarević, a Ritka Betegségek Szerbiai Nemzeti Szervezetének (NORBS) elnöke elmondta: „A szervezetünknek ez nagyon sokat jelent, mivel támogatták a ritka betegségek világnapjára szervezett megemlékezést. Az adomány segíteni fogja a szervezetünk működését, de ezenfelül segítettek abban is, hogy felhívjuk a figyelmet a ritka betegségekkel küzdő emberekre, arra, hogy esetükben vannak bizonyos problémák az egészségügyi ellátásuk során, a vizsgálatokat és a kezeléseket illetően, továbbá a szociális védelmi rendszert illetően is, a szolgáltatásokat a ritka betegségekkel küzdő emberek gyakran nehezen tudják megkapni.”

A Sterija Játékok titkárságának felkérésére a jótékonysági könyvvásárt a színházi fesztivál ideje alatt a Szerb Nemzeti Színházba is átköltöztetik. A Sterija Játékok idén augusztus végén kerülnek megrendezésre.

Venczel Valentin, az Újvidéki Színház igazgatója: „Ez az akció, ami több, mint a könyvek adás-vétele, ez inkább az érzelmek és a jó szándékok cseréje, legalábbis az én értelmezésem szerint, tehát ez a Sterija Játékok ideje alatt is megvalósul.”

Az előadások próbáit júniustól folytatja az Újvidéki Színház, a közönség azonban egyelőre nem térhet vissza az intézménybe. A jelenlegi tervek szerint a nyár folyamán csak szabadtéri rendezvényeken, illetve fesztiválokon mutatnak be előadásokat.

Újvidéki Színház
Venczel Valentin
jótékony akció
könyvvásár
Ritka Betegségek Szerbiai Nemzeti Szervezete

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű