Ugrás a tartalomra

Jövő a múltból - eurószázezrek a Talentum és a Bánát terveinek megvalósítására

2021.10.16
10:32
2021.10.16
17:34
Forrás
Pannon RTV
Második állomásához érkezett a szabadkai Talentum és a magyarországi székhelyű Bánát Egyesület együttműködése. Ezúttal a Talentum kézműves, iparművészeti ága fog bemutatkozni.

Táborok, továbbképzések szervezésére fektetik a hangsúlyt. Az IPA határon átnyúló projekt összköltsége mintegy 415 200 euró, időtartama pedig 18 hónap.

Népművészeti táborok, továbbképzések és számos egyéb program valósulhat meg a Jövő a múltból nevet viselő IPA határon átnyúló programnak köszönhetően. A szabadkai székhelyű Talentum, valamint a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület közösen vett részt a pályázaton, amelynek összköltsége mintegy 415 200 euró. Ebből a pénzből rengeteg tervük megvalósulhat - nyilatkozták sajtótájékoztatójukon.

Brezovszki Roland, a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület művészeti vezetője: „Célunk, hogy minél több kézműves terméket állítsunk majd elő, ilyen lesz a gyöngyfűzés, a nemezelés, a hangszerkészítés. Lesznek gyermekeknek animációs filmek, és mindazok a programok, amiket egyesületünk több éve csinál. Ezekhez fogunk még több kiállítást szervezni.”

A pályázat fő kedvezményezettje a deszki Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület. Dormány Gábor, projektmenedzser kiemelte, két nagyon elkötelezett egyesület talált egymásra.

„Műhelymunkákat csinálunk majd együtt, táborok lesznek, kifejezetten a különböző anyaghasználat, technika, különböző motívumok elsajátítása, tanítása. Módszerek átadása, más egyesületek képviselőinek is.”

A sajtótájékoztatón az érdeklődők betekintést nyerhettek a két egyesület munkájába, hiszen néptánc és kézműves bemutatót is tartottak a Talentum székházában.

Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Bánát Egyesület
Deszk
Szabadka
Brezovszki Roland
IPA
tábor
kézműves
támogatás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.