Ugrás a tartalomra

A Kaláka koncertjével és Mikó István vendégszereplésével ért véget az Énekelt Versek Fesztiválja

2022.05.15
11:33
2022.05.15
21:25
Forrás
Pannon RTV
A versenyprogram győztesei, a Pejin testvérek is előadták nyertes alkotásukat.

Véget ért az Énekelt Versek Fesztiválja Zentán. A szombat esti gálaműsoron a Kaláka együttes adott koncertet Mikó István színművész vendégszereplésével, valamint

A gálaműsor a kárpátaljai Kovács család videójával indult, akik ezúttal nem tudtak itt lenni, de elküldték üzenetüket, majd az idei kötelező versek írójával, Bíró Tímeával láthatott egy beszélgetést a közönség, és felléptek a nyertesek, a Pejin lánytestvérek. A műsor vendégművésze Mikó István Jászai Mari-díjas színművész, kiváló művész volt, aki először járt Zentán. Alapító tagja volt a Kaláka együttesnek, amit a színművészeti iskola miatt hagyott ott. Viszont a kapcsolat sose szűnt meg.

"Mint ahogy a jelenlegi példa mutatja sose szűnt meg. 5 éves jubileumokon, ha számoljuk volt ebből bőven, minimum ott találkoztunk, akkor ott folytattuk, ahol abba hagytuk, néha próba nélkül is, én beestem egy előadás után és ők mondták, hogy mit játszunk és mi játszottunk."

A Kaláka együttes nagy támogatója az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának, hiszen ők maguk is a magyar irodalom legszebb verseit zenésítették meg különféle hangszerekkel.

Radványi Balázs, a Kaláka együttes tagja, a versenyprogram zsűri elnöke: "Az a zenei anyanyelv, amin mi közlekedünk a vers megzenésítések során, és a magyar irodalom legszebb, általunk kiválasztott és legszebbeknek gondolt versei között válogatunk, ezek segítenek bennünket, hogy ezekhez úgy álljunk hozzá és olyan dalokat komponáljunk, amit hitellel és hitelesen elő tudunk adni."

A fesztivált 26. alkalommal rendezték meg és nagy érdeklődésnek örvendett. A verseny és a gálaműsor mellett más kísérő programok is színesítették a fesztivált.

Baráth Hajnal Anna, szervező: "Több programmal is kedveskedtünk a közönségnek az idei évben, hiszen voltak tájolóprogramjaink, ahol a Mécsvirág együttes szerepelt, volt gyermekprogram, ahol Gryllus Vilmos örvendeztette meg a gyermekeket, illetve a versenyprogram, ami gondolom csodálatosan sikerült."

A fesztivált a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint Zenta önkormányzata támogatta.

Énekelt Versek Fesztiválja
Zenta
gálaműsor
Kaláka
Mikó István

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.