Ugrás a tartalomra

A Kaláka koncertjével és Mikó István vendégszereplésével ért véget az Énekelt Versek Fesztiválja

2022.05.15
11:33
2022.05.15
21:25
Forrás
Pannon RTV
A versenyprogram győztesei, a Pejin testvérek is előadták nyertes alkotásukat.

Véget ért az Énekelt Versek Fesztiválja Zentán. A szombat esti gálaműsoron a Kaláka együttes adott koncertet Mikó István színművész vendégszereplésével, valamint

A gálaműsor a kárpátaljai Kovács család videójával indult, akik ezúttal nem tudtak itt lenni, de elküldték üzenetüket, majd az idei kötelező versek írójával, Bíró Tímeával láthatott egy beszélgetést a közönség, és felléptek a nyertesek, a Pejin lánytestvérek. A műsor vendégművésze Mikó István Jászai Mari-díjas színművész, kiváló művész volt, aki először járt Zentán. Alapító tagja volt a Kaláka együttesnek, amit a színművészeti iskola miatt hagyott ott. Viszont a kapcsolat sose szűnt meg.

"Mint ahogy a jelenlegi példa mutatja sose szűnt meg. 5 éves jubileumokon, ha számoljuk volt ebből bőven, minimum ott találkoztunk, akkor ott folytattuk, ahol abba hagytuk, néha próba nélkül is, én beestem egy előadás után és ők mondták, hogy mit játszunk és mi játszottunk."

A Kaláka együttes nagy támogatója az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának, hiszen ők maguk is a magyar irodalom legszebb verseit zenésítették meg különféle hangszerekkel.

Radványi Balázs, a Kaláka együttes tagja, a versenyprogram zsűri elnöke: "Az a zenei anyanyelv, amin mi közlekedünk a vers megzenésítések során, és a magyar irodalom legszebb, általunk kiválasztott és legszebbeknek gondolt versei között válogatunk, ezek segítenek bennünket, hogy ezekhez úgy álljunk hozzá és olyan dalokat komponáljunk, amit hitellel és hitelesen elő tudunk adni."

A fesztivált 26. alkalommal rendezték meg és nagy érdeklődésnek örvendett. A verseny és a gálaműsor mellett más kísérő programok is színesítették a fesztivált.

Baráth Hajnal Anna, szervező: "Több programmal is kedveskedtünk a közönségnek az idei évben, hiszen voltak tájolóprogramjaink, ahol a Mécsvirág együttes szerepelt, volt gyermekprogram, ahol Gryllus Vilmos örvendeztette meg a gyermekeket, illetve a versenyprogram, ami gondolom csodálatosan sikerült."

A fesztivált a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint Zenta önkormányzata támogatta.

Énekelt Versek Fesztiválja
Zenta
gálaműsor
Kaláka
Mikó István

Most

13:49

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.
11:53, Frissítve: 11:58

Hagyományos disznótor Szajánban

A szajániak a koronavírus-járvány előtti évben szervezték meg az első hagyományos disznótort. A kényszerszünet után tegnap újra megtartották a rendezvényt a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.