Ugrás a tartalomra

Kalandozzunk Könyvországban!

2024.02.09
17:43
2024.02.09
17:52
Forrás
Értesítés
A Kalandozás Könyvországban a Szabadkai Városi Könyvtár olvasásnépszerűsítő játéka általános iskolások számára. A részvétel egyéni, feltétele a városi könyvtárba vagy valamelyik fiókkönyvtárba szóló könyvtári tagság.

A játék szabályai:

  • Minden év februárjában és márciusában rendezik.
  • Korcsoportok:

- Általános iskolások 1–4. osztályig – első csoport

- Általános iskolások 5–8. osztályig – második csoport

  • Mindkét korosztály 3 meséből ill. könyvrészletből választ egyet. Ehhez tartozik egy feladatlap, amelyen a szöveghez tartozó rövid feladatok, kérdések állnak, és amelyen a résztvevő feltünteti személyes adatait is. A feladatlapok elkérhetők a Szabadkai Városi Könyvtár Gyermekosztályán és a fiókkönyvtárakban.
  • Az alsó tagozatos diákoknak a 3 meséből választott egy, a felső tagozatos diákoknak a 3 könyvből választott egy részlet elolvasása után ki kell tölteniük és leadniuk a hozzá tartozó feladatlapot. Felsősöknek a részlet szkennelve a honlapon is elérhető lesz.
  • Leadási határidő: 2024. március 28.
  • Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 4-én, a Nemzetközi Gyermekkönyv Nap alkalmából rendezünk. Minden résztvevő egyformán esélyes nyerni a számos díj közül.
  • A nyertesek listáját közzéteszik a médiában, az iskolák hirdetőtábláin, a Gyermekosztályon, a fiókkönyvtárakban, a honlapon (subiblioteka.rs) és a Gradska biblioteka Subotica-nova elnevezésű Facebook-oldalon.

      Sok sikert kívánnak a szervezők!

Kalandozás Könyvországban
Szabadkai Városi Könyvtár
játék
általános iskolás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.