Ugrás a tartalomra

Karácsonyi műsort tartottak Padén

2021.12.18
07:24
2021.12.18
17:04
Forrás
Pannon RTV
Szakkörei, oktatói és vendégfellépői közreműködésével karácsonyi ünnepi műsorral kedveskedett péntek este a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör a helyieknek. A műsor végén mintegy 170 karácsonyi ajándékcsomagot is kiosztottak.

A magyar kultúrkör tagjai szavalatokkal, énekekkel, táncokkal és citeramuzsikával színesítették a padéiak karácsonyi készülődésének időszakát. Lepár Emese citeraoktató szeptember óta készült tanítványaival a mostani fellépésre.

„Több fajta verseny is van, amire szeretném őket vinni, hiszen a gyerekek is abból fogják tudni, hogy milyenek, hogyha nagyobb neves emberektől meghalljuk azt, hogy valójában min is kell javítanunk és ezáltal ők is tudnak fejlődni.”

Az ünnepi műsorban fellépett továbbá a helyi Haranga asszonykórus, Koós Dezső és Székely Zsófi, valamint sok más vendégelőadó, de a közönség ámulattal hallgatta Égető Gabriella szavalatát is.

Németh László, Padé: „A műsor nagyon tetszett, mint minden évben, mert minden évben megjelenünk. A kultúrkör nagyon sokat jelent a padéi magyarságnak, mert összehoz bennünket.”

Komáromi Róbert, az egyesület elnöke elégedetten összegezte az évet. Azt mondta, amit az idei évre célul kitűztek, sikerült megvalósítaniuk.

„Az idei évben a legnagyobb eseményünk a 25 éves évfordulónk volt, ahol az elmúlt 25 évet összegeztük, volt benne jó is, meg rossz is, de a jelenlévő embereknek csupa jót mutattunk. Megmutattuk azt is, hogy mennyire fejlődünk, hová szeretnénk majd eljutni, mit tudunk majd megcsinálni.”

Az adventi időszakban lélekben is készülünk Jézus születésére, az évzáró műsorral ehhez akartak karácsonyi hangulatot teremteni a falu lakosságának.

Padé
Takáts Rafael Magyar Kultúrkör
karácsonyi műsor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.