Ugrás a tartalomra

Kezdődik a palicsi filmfesztivál

2021.07.16
14:36
2021.07.16
17:52
Forrás
Pannon RTV
Július 17-én, azaz holnap kezdődik a 28. Európai Filmek Nemzetközi Palicsi Fesztiválja. A 23-áig tartó rendezvényen összesen 139 filmet mutatnak be 15 különböző kategóriában.

A korábbi évekhez hasonlóan az új magyar filmeket most is az Eurocinema Moziban nézhetik meg az érdeklődők, ahol idén szlovén filmeket is vetítenek. A Párhuzamok és ütközések elnevezésű program a palicsi Abbázia Moziban lesz látható, a Lifka Mozi pedig a dokumentumfilmek helyszíne lesz. Idén a fesztiválon összesen 11 játékfilm lesz versenyben, egyet pedig versenyen kívül mutatnak be a Palicsi Nyári Színpadon. A szervezők idén is megszerveznek minden olyan kísérőprogramot is, amit a korábbi években megszokott a közönség, de lesznek újak is. Idén a gyerekek számára is lesz program, köztük egy műhelyfoglalkozás „Hogyan nézzünk filmet” címmel.

Radoslav Zelenović igazgató: „Idén sikerült elhoznunk három filmet a Cannes-i Filmfesztiválról. Ha figyelemmel kísérik ezt a fesztivált, láthatják, hogy mindhárom nagyon jól áll, nagyon jó volt a fogadtatásuk. Általános megjegyzésem a beszélgetések során, amikor fesztivált készítünk, hogy nekem hiányoznak a brit filmek. Idén kettő is lesz, a megnyitón és a záróesten. Ami nem azt jelenti, hogy közben nem lesznek rendkívül érdekes filmek Horvátországból, Romániából és Magyarországról. Az utóbbi egy rendkívül, rendkívül érdekes film, amit én személyesen nem láttam, de nagy kíváncsisággal várom.”

A programról bővebben itt találhatnak információkat.

palicsi filmfesztivál
Európai Filmek Palicsi Fesztiválja
Radoslav Zelenović

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.