Ugrás a tartalomra

Ki rendezi jövőre a Durindót és Gyöngyösbokrétát?

2021.10.06
12:43
2021.10.06
13:03
Forrás
A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztiváltanácsának közleménye
A Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa pályázatot hirdet a 2022-ben sorra kerülő LVIII. Gyöngyösbokréta és a XLV. Durindó Fesztivál megrendezésére.

A pályázatot azok a bácskai művelődési szervezetek nyújthatják be, amelyek eleget tudnak tenni az alábbi feltételeknek:

  1. megfelelő fellépési lehetőség biztosítása: a Gyöngyösbokréta jó idő esetén szabadtéri színpadon zajlik, a Durindó fellépői lehetőség szerint két beltéri helyszín mutatkoznak be;

  2. a Fesztiváltanács üléseinek megszervezése és lebonyolítása;

  3. a pályázó kulturális szervezet vállalja a Durindó és a Gyöngyösbokréta szervezési szabályzatában foglalt valamennyi követelmény teljesítését (a pályázat kiírói az érdeklődőknek kérés szerint a rendelkezésre bocsátják azt);

  4. mellékelni kell a pályázó szervezet nyilatkozatát, hogy vállalja a rendezvény megszervezését és lebonyolítását, beleértve a fellépők és a részvevők étkeztetését is;

  5. mellékelni kell a területileg illetékes önkormányzat szándéknyilatkozatát, hogy ha a pályázó elnyeri a szervezés jogát, anyagilag támogatni fogja őt a rendezvény lebonyolításában;

  6. a pályázatra kizárólag bejegyzett szervezetek jelentkezhetnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. október 25. (hétfő)

A pályázatra beérkezett kérelmeket a Fesztiváltanács bírálja el, és döntéséről értesíti a pályázókat.

Az írásbeli jelentkezéseket a következő címre várjuk:

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség

Durindó és Gyöngyösbokréta Fesztivál Tanácsa

Kossuth Lajos tér 4.

24000 Szabadka

Bővebb felvilágosítás Sutus Árontól kérhető a 069/551-82-22-es vagy az office@vmmsz.org elérhetőségek valamelyikén.

Durindó

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.