Ugrás a tartalomra

Ki tudja, látsz-e még? – Egy Karády-történet

2023.10.16
13:15
2023.10.16
16:11
Forrás
Pannon RTV
A Ki tudja, látsz-e még? – Egy Karády-történet című előadás bemutatójára várják az érdeklődőket október 20-án, pénteken a Szabadkai Népszínház Jadran színpadán.

A darabot Brestyánszki B. Rozália írta. A Mezei Zoltán rendezésében bemutatásra kerülő előadás fiktív esemény kereteiben játszódik. A keserédes előadás olykor kacagtató, mégis húsbavágóan aktuális kérdéseket feszeget, a hovatartozásról, a hazáról, a hontalanságról, művészetről, a szerelemről, a sikerről és a hatalomról, mindeközben ismert Karády Katalin dallamokat is hallhat a közönség.

Körmöci Petronella, társulatigazgató, Szabadkai Népszínház Magyar Társulata: „A szöveg természetesen Karády Katalinról szól, aki a 30-as, 40-es években az egyik legnépszerűbb művésznő, filmszínésznő és énekesnő volt. Azt gondolom, hogy lehet azt mondani, hogy nemcsak magyar nyelvterületen. Az előadást társulatunk kiváló színésznője, Kalmár Zsuzsa játssza, de ez még sem egy monodráma, hiszen a történetben rajta kívül még ifj. Kucsera Géza is részt vesz egy nagyon picit színészként és többnyire zongoraművészként.”

Karády-történet
Szabadkai Népszínház
Jadran Színpad
bemutató
Brestyánszki B. Rozália
Kalmár Zsuzsa
Karády Katalin
keserédes
Körmöci Petronella
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
ifj. Kucsera Géza

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.