Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Kiállítás a jasenovaci áldozatok emléklére

2021.04.22
19:56
Forrás
blic.rs
Kiállítás nyílt a jasenovaci áldozatok emléklére a Szerbiai Történeti Múzeumban.

A tárlatot Aleksandar Vučić szerb államfő nyitotta meg, de többek között jelen volt még Porfirije, a szerb pravoszláv egyház vezetője és Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb elnöklője is. A mai nap nem csak az emlékezésé, hanem a figyelmeztetésé is, hogy mennyire kevés kell a sötétséghez és a népirtással kapcsolatos őrült ötletekhez. Az NDH-ban azaz a Független Horvát Államban a radikális gonosz még radikálisabb volt, feleslegessé tette a szerb népet - mondta Vučić. Minden férfi, gyermek, nő, a nevük, a hitük és a létezésük csak egyet jelentett - feleslegesnek lenni - tette hozzá a szerb államfő. A kiállításon egyébként 25 alkotás tekinthető meg, amelyek rajzok, akvarellek és tusrajzok. A műveket a jasenovaci Keresztelő Szent János kolostorban szolgáló Mária apáca készítette. 

Jasenovac
Aleksandar Vučić
Porfirije pátriárka
kiállításmegnyitó

Most

15:24, Frissítve: 15:36

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.