Ugrás a tartalomra

Koncert a szilágyi Szent István-templomban

2021.08.22
11:22
2021.08.22
18:54
Forrás
Pannon RTV
Búcsúkoncertet és képkiállítást tartottak a szilágyi Szent István király-templomban. Az eseményt hagyományosan minden évben megszervezik. A belépődíj önkéntes volt, amit a Padevala Ifjúsági Szervezet támogatására fordítanak.

A zenei felhozatal igencsak színes volt. Jazzt, rockot és komolyzenét is hallhattak a nézők. Molnár Tamás, szervező, Szilágyi: „Jobbára, úgymond kilencven százalékban falubéli tehetségek léptek fel, valamint minden évben hívunk vendégzenészeket, vendégművészeket, ebben az esetben Kupuszináról hívtunk két remek zenészt, akik az apatini zeneiskola tanárai, Janovics Ilonkát és Rakić Stefant, aki most már az Újvidéki Zeneakadémia zongoratanára.”

A templomban a szilágyi születésű festő, budapesti Kővári Tünde képeit is megtekinthették az érdeklődők. „Azt szoktam mondani, hogy a képeim a lelkem vetületei. Bennük van minden, amit érzek, gondolok, szeretek, és főleg a természetből inspirálódom, és a jelenlegi kiállításnak is azt a címet adtam, hogy „Szülőfalum emlékképei“. Minden kép így vagy úgy a szülőfalumhoz kötődik.”

Az esemény megvalósítása Kurin István, a szilágyi Szent István-templom plébánosának ötlete volt. „A zene mindenkié, úgyhogy ilyen értelemben ez egy alulról jövő kezdeményezés volt a részemről, és hála Istennek támogatókra találtam itt a falubeliekben, a falubeliek körében, és azt mondom, hogy a zene által, a művészetek által lehet legközelebb kerülni Istenhez, illetve kapcsolatot teremteni vele.”

A lakosok minden évben nagyon várják a koncertet, így idén is telt ház előtt szerepelhettek a fellépők.

Szilágyi
Szent István-templom
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.