Ugrás a tartalomra

Kortársak verseivel és meséivel lepték meg a gyerekeket Keviben

2023.10.04
15:30
2023.10.04
16:47
Forrás
Pannon RTV
Vajdasági és anyaországi írók, költők műveit hallhatták a kicsik, amelyekről azután elbeszélgettek.

A kortárs magyar írókról és költőkről tanultak szerda délelőtt a Gyerekhét keretén belül a kevi iskolások és óvodások. A tartalmas könyvtári foglalkozás a helyi Móra István Művelődési Egyesületnek köszönhetően valósult meg.

Lackfi János, Csík Mónika, Varró Dániel és Petőfi Sándor alkotásaiból is hallhattak az eseményen résztvevő kevi gyerekek. A verseket később ki is elemezték.

Vajda Márk: „Beszélt már nem élő írókról, és beszélt élő írókról is. Az élő íróknak elolvasta versét. Volt egy közöttük, ami nem régi volt és nemrég jutott a kezébe.”

Eke Dorottya:
„- Nem nagyon hallottam újdonságot, esetleg azt, amikor az sms verset olvasta nekünk az a néni.
- Mi az, amit szeretsz a magyar nyelvben, mesék, írók, költők közül?
- Azt szeretem a legjobban, hogy meséket is írnak, és a versek is nagyon viccesek szoktak lenni, meg érdekesek.”

A könyvtári foglalkozást Juhász Lassú Kornélia, a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ városi könyvtárának munkatársa tartotta. Az óra a Találd ki, ki vagyok! címet kapta. A gyerekeknek kortárs magyar írókat, költőket kellett kitalálni a képeik és verseik alapján. „Nagy érdeklődéssel fordultak a kortárs írok, költők, illetve azok művei iránt. Számukra ismeretlen terület ez, ahogy sokszor a pedagógus számára is, hiszen a tanterv nem, vagy kevésbé írja elő a kortárs magyar írókkal és költőkkel való foglalkozást.”

A rendezvény végén felolvasták a Pozsonyban született Fellinger Károly egyik írását is, ami Kevi település nevét viseli és annak nevezetességeit foglalja rímbe.

Kevi
vers
mese
gyerekhét
Móra István Művelődési Egyesület
könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.