Ugrás a tartalomra

Közösen alkottak Zentán a művészek

2018.08.09
17:57
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Az akció apropója az 1968-as happening volt, amelyet szintén Zenta központjában tartottak meg a Művésztelep akkori résztvevői.

Csütörtök délelőtt a Zentai Művésztelep alkotógárdája kivonult a Zenta központjában található Pavilonba, és ott hoztak létre közösen egy művészeti alkotást. A késő délelőtti órákban benépesült Zenta főtere. A Pavilonban alkotó képzőművészek között az Erőt Kölcsönző csoport néhány tagja is jelen volt. Csernik Attila képzőművész, aki a 49 éve alakult csoport tagja volt, együtt dolgozott a Pavilonban alkotó közel 20 képzőművésszel. „Ez is tulajdonképpen egy emlékmunka. Amikor az Erőt Kölcsönző csoport feloszlott, készítettünk egy hatalmas közös alkotást itt a Múzeumban. Ennek az emlékére lett az idei tábor így szervezve, hogy mindenki kap egy vásznat, és azon meg kell oldania az adott témát.”

Az idei Művésztelep témája az utak. Ágoston Lóránt, képzőművész, Zentai Művésztelep: „Megpróbálom ezt a saját képi világommal bemutatni. Természetesen igyekszem összedolgozni a mellettem alkotókkal. Igyekszem úgy elkészíteni a munkát, hogy egységet alkossak a többiekkel, azaz egymás mellé illeszthetőek legyenek az alkotások. Ezek az utak összeérnek.”

A Zentai Művésztelep a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ szervezésében valósul meg. Hugyik Richárd, igazgató, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ, Zenta: „Az idei év azért különleges, mert a szegedi Porta Novum Kft., a magyarkanizsai önkormányzat és a zentai Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ együttműködésével Cultstream, avagy A Víz Új Kultúrája címmel egy közös projektet, egy Magyarország és Szerbia közötti határon átívelő IPA projektet valósítottunk meg.”

A 66 éves múltra visszatekintő Zentai Művésztelep szombaton ér véget.

Zenta
művészet
Zentai Művésztelep
Pavilon

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.