Ugrás a tartalomra

A Kukoricafesztiválról a Kulturális Zónába - képzőművészeti kiállítás Törökkanizsán

2023.04.08
09:19
2023.04.08
15:39
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi magyarkanizsai Kukoricafesztivál képzőművészeti pályázatára beérkezett alkotásokból állítottak ki ötvenet a törökkanizsai Kulturális Zóna épületében, péntek délután.

A vajdasági gyerekek illusztrációi Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című verséhez kapcsolódnak. A tárlat április 28-ig lesz megtekinthető, emellett pedig az odalátogatók szavazhatnak is. Ötven rajzból fogják kiválasztani a dobogósokat.

Szabó Benke Róbert, művészeti vezető, Kulturális Zóna, Törökkanizsa: „A Kulturális Zóna javarészt kortárs művészeti kiállítások szervezésével foglalkozik, viszont muszáj volt egy kis kitérőt tennünk, mert tavaly láttuk a Kukoricafesztivál képzőművészeti pályázatának anyagát. Megláttuk az anyagot, ami egy óriási nagy anyag volt. Mindketten gyermek lelkületűek vagyunk, úgyhogy megfogtak bennünket a művek, és még aznap este leszerveztem, hogy 50 mű átjöjjön Törökkanizsára.”

Kukoricafesztivál
Törökkanizsa
kiállítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.