Ugrás a tartalomra

Különdíjas lett a Pannon TV két kisfilmje

2023.09.03
10:50
2023.09.03
18:02
Forrás
Pannon RTV
A Pannon TV munkatársai szinte minden évben neveznek műveikkel a Kulturális Filmek Fesztiválja felhívására, és szinte mindig jól szerepelnek.

Ezúttal különdíjban részesült a Pannon Televízió két alkotása a 9. Kulturális Filmek Fesztiválján. A döntőt Balatonakarattyán tartották.

Az Oázis című filmet, amely egy idős, egyedül élő néni mindennapjait mutatja be, Dobó Engi Florinda, Csipak Edvin, Szalai Adrián és Masa Attila készítette.

A #Atyavilág című film Horváth Ákos atyát mutatja be, alkotói pedig: Lajkó Anett, Tímár Zsolt és Masa Attila.

Mindkét alkotást különdíjjal jutalmazott a zsűri. A filmekben közös pont Masa Attila, hiszen mindkét alkotást ő vágta. „Az alapszempontokat a fesztivál szabályzata határozta meg, azt próbáltuk betartani. Nagyon élveztem mindkét film vágását, mindkét szerkesztővel, az operatőrökkel. Egészen más stílusban is dolgoztak. A két film is különböző stílusban van felvéve. Nagyon jó mindkettő a maga nemében.”

A négytagú zsűrit Koltay Gábor és Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendezők, Kollarik Tamás Bánffy Miklós-díjas producer, valamint Kozári Réka, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője alkotta.

Koltay Gábor, filmrendező, a zsűri elnöke: „Otthon megnéztük a filmeket, és kialakítottunk egy véleményt. Kifejezetten azzal a szándékkal, hogy amikor találkozunk, az alkotók jelentős részével sikerül személyesen találkozni, megvitatni a dolgokat oda-vissza. Ez árnyalhatja egy kicsit a képet. De ami a legfontosabb, hogy a zsűritagok egymás közt megvitatták.”

Buglya Sándor, filmrendező: „Alapvetően mindegyik zsűritag néző, és nem lehet egy filmet máshogy megítélni, minthogy a nézőnek tetszik majd, vagy nem. Úgyhogy egy empatikus képességgel nézzük a filmeket.”

A Kulturális Filmek Fesztiválja a magyar kultúrát hivatott terjeszteni, éltetni. Célja a magyar identitás erősítése az anyaországban, a külhoni magyar területeken, szerte a világban - hangzott el a szombat esti díjátadón, Balatonakarattyán. Bolyáki Attila, fesztiváligazgató, Kulturális Filmek Fesztiválja: „Csak olyan professzionális filmkészítő csapatok felelnek meg, mint amilyen a Pannon RTV is, akik már bizonyítottak, akik már csináltak ilyen kulturális filmeket, akikre már tudunk hatni, akikben bízhatunk, mert egy színvonalas fesztivált hoznak létre. Mert a fesztivált mi csak segítjük, de a lényege az önök filmjei.”

Az első helyezettnek járó díj Ausztráliába került, Vladucz Zoltán Táncterápia című portréfilmje érdemelte ki.

Kulturális Filmek Fesztiválja
film
kisfilm
különdíj
Oázis
#Atyavilág

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:49

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.